Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Luka K. (20), jedan od dvojice mladića uhapšenih zbog pucnjave u Krnjači u kojoj je ubijen Nemanja S. (27), povezan je sa žrtvom Veljka Belivuka, Zdravkom Radojevićem, nezvanično saznaje portal Nova.rs.

Kako saznajemo, reč je o Luki K. koji je sin devojke sa kojom je duže vreme u vezi bio Zdravko Radojević, inače žrtva klana Veljka Belivuka.

Miljković namamio Radojevića u Ritopek

Radojević je ubijen tako što su ga namamili na sastanak 10. 11. 2020. godine, tako što se Marko Miljković preko telefona predstavljao kao lažni prodavac oružja.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Nemanja Lakićević je iskoristio poznanstvo koje je imao s Radojevićem i, govoreći mu da mu je ugrožena bezbednost, dao mu na korišćenje automobil, putem koga su ga okrivljeni lakše pratili.

Pročitajte još:

Namamili su ga u blizini JP „Lasta“, gde se sastao s navodnim kupcem oružja Nebojšom Jankovićem. Odatle su potom krenuli ka mestu gde se navodno nalazilo oružje. Na uključenju na autoputu ostali pripadnici kriminalne grupe su blokirali Radojevićev automobil, a potom su ga odatle prevezli u kuću u Ritopek.

U kući su ga vezali, oduzeli su mu kriptovani telefon, koji je koristio, prinudili ga da ga otključa, kako bi videli s kim je u kontaktu. Zatim su mu dali pištolj u ruke, kako bi ostali njegovi tragovi i istog dana pucali na kuću okrivljenog Budimira Marka. Ovo su učinili kako bi se naknadno stekao utisak da je Radojević zbog toga navodno pobegao i nestao.

Luka K. bio u automobilu sa ubijenim Nemanjom

Uhapšeni Luka K, prema nezvaničnim saznanjima portala Nova, nedavno je izašao iz zatvora u kom je bio zbog ubadanja mladića. Uhapšen je ponovo danas nakon što je u pucnjavi u beogradskom naselju Krnjača ubijen Nemanja S. (27).

Luka K. bio je u automobilu zajedno sa ubijenim mladićem. Jurili su „audi“ u kojem je bio Vladimir A.  Kada je Vladimir stao, izašao je iz kola, uzeo pajser i krenuo ka Luki i Nemanji. Tada je neko od njih dvojice izvadio oružje i zapucao. To je bio prvi pucanj, od dva koliko se su komšije čule.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Čuli smo dva pucnja. Mislila sam da su petarde. Tada je moja bratanica uletela u kuću i rekla da legnemo na pod jer je pucnjava napolju, rekla je za Nova.rs meštanka Krnjače ispred čije kuće se dogodila pucnjava.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Prema njenim rečima, njena bratanica prišla je u jednom trenutku da pomogne upucanom mladiću, ali sve što je Nemanja S. stigao da izgovori pre nego što je podlegao povredama bilo je svoje ime. Ni ona ni drugi stanovnici Krnjače sa kojima je naša ekipa razgovarala kažu da ne poznaju nijednog od trojice mladića.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Luka K. i Vladmir A. uhapšeni su na licu mesta. Policija je na licu u prisustvu jednog od njih tražila pištolje iz kojih je pucano, a koji su bačeni u kanale.

Tačne okolnosti pod kojima je ubijen Nemanja S. još nisu poznate i biće utvrđene istragom koja je u toku.

***

BONUS VIDEO: Mesto ubistva u Krnjači

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare