Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Privatna arhiva

Druga generacija porodice Buha iz Surčina ponovo puni stupce "crne hronike". Ovog puta je to sin Novaka Buhe, Nikole, za kojim policija traga zbog sumnje da je prebio muškarca u Surčinu.

Nije baš ni vest da policija traga za nekim od porodice Buha iz Surčina, s obzirom da ovo nije prvi put da pomenuta porodica ima sukobe sa zakonom. Ipak, ovog puta u pitanju je Nikola, sin Novaka Buhe, rođenog brata zaštićenog svedoka i bivšeg vođe surčinskog klana Ljubiše Buhe Čumeta.

Dok se Ljubiša Buha i njegov brat Novak sve ređe pojavljuju u medijima, njihova deca se sve češće nalaze na stupcima, i to uglavnom „crne hronike“. Ovog puta je to Nikola, za kojim je raspisana policijska potraga jer je osumnjičen da je početkom marta pretukao i posekao po vratu B. D. (35), takođe iz Surčina.

Pročitajte još:

Ovo nije prvi put da Nikola Buha ima problema sa policijom. Početkom 2020. godine je priveden zbog sumnje da je sa Boškom Buhom, Čumetovim sinom, svojim bratom od strica, oteo novac od Surčinca A. S. (46). Oni su komšiju pozvali da izađe ispred kuće, jedan od njih ga je udario u glavu, nakon čega su mu iz torbice uzeli 500 evra, ali su mu, iz nekog razloga, potom vratili 300 i rekli da ne sme da priča ništa o tom događaju, niti da ga prijavi policiji.

Ipak, Nikola za ovo krivično delo nije osuđen, već je presuđeno samo Bošku Buhi.

Foto: Facebook/Nikola Buha

Nikola je, takođe, privođen i 2017. godine u rutinskoj kontroli jer je kod pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Tada je Nikola priznao krivicu, sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice i osuđen je na godinu dana kućnog zatvora.

Foto: Facebook/Nemanja Buha

Drugi Čumetov bratanac, Nemanja Buha, takođe je osuđen, ali zbog bizarnog događaja i krivičnog dela za koje se u Srbiji retko izriče osuđujuća presuda. On je, naime, u avgustu 2020. godine prijavio da je neko pucao na njega i okrznuo mu glavu, ali se kasnije ispostavilo da je u pitanju lažna prijava, a da je Nemanja Buha hteo da prikrije povrede koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi.

On je zbog toga osuđen na uslovnu kaznu, a i on je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice.

Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta Foto: Facebook

Ni Boško, sin Ljubiše Buhe Čumeta, najpoznatijeg srpskog svedoka saradnika, nema baš čist dosije.

On je osuđen u aprilu 2020. godine zbog napada na komšiju u koji je u početku bio osumnjičen i Nikola Buha, koji je na kraju oslobođen. I on je zaključio sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom, koji je sud potvrdio, a kažnjen je sa 10 meseci kućnog pritvora.

Potegao oružje na policajca

Boško Buha je učestvovao i u incidentu koji se dogodio 2019. godine u centru Beograda, kada je zbog sukoba u saobraćaju, navodno potegao oružje na drugog vozača, koji je policajac.

Sve se dešavalo na Obilićevom vencu u najstrožem centru Beograda, a prva vest je bila da je mladi Buha potegao „kalašnjikov“ na policajca. Boško Buha je neko vreme bio u bekstvu, policija ga je, kao, tražila, a onda je usledio preokret i ispostavilo se da je policajac prvi napao Čumetovog sina, a navodno potezanje automatske puke se izgubilo.

Foto: Mup Srbije

Sa druge strane, najstariji Buha, poznatiji kao Čume, široj javnosti je poznat i kao nekadašnji vođa surčinskog klana.

BONUS VIDEO: Hapšenje zbog pretećih poruka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare