Boško Buha, sin Ljubiše Buhe Čumeta Foto: Facebook

Boško Buha (29), sin nekadašnjeg svedoka-saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, sklopio je danas sporazum o priznanju krivice sa Trećim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, kojim je osuđen na 10 meseci kućnog pritvora zbog nanošenja teških povreda. Ipak, ovaj sporazum još uvek nije potvrđen od strane Trećeg osnovnog suda, a Buha se trenutno nalazi u pritvoru u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Boško Buha i njegov brat od strica Nikola (27), sinovi Ljubiše i Novaka Buhe, privedeni su februara ove godine zbog sumnje da su od Aleksandra S. u Surčinu na silu uzeli novac.

Naime, oni su tog dana došli ispred kuće žrtve i pozvali ga da izađe napolje. Nakon što je mladić izašao, udarili su ga u glavu tvrdim predmetom, nakon čega je on pao na zemlju. Osumnjičeni su potom iz njegove torbice uzeli 500 evra, otišli do automobila, vratili se nazad i vratili žrtvi 200 evra.

Osumnjičeni su ubrzo privedene, a Buha je na saslušanju u tužilaštvu ispričao da je tog dana sa bratom od strica Nikolom otišao da pita Aleksandra S. zašto obilazi kuću njegovog oca Ljubiše i fotografiše je. Naime, interesovalo ga je i da li te slike šalje njegovoj bivšoj supruzi Ivani Tulović.

Osumnjičenom Buhi se najpre na teret stavljalo razbojništvo u saizvršilaštvu, koje je prekvalifikovano u nanošenje teške telesne povrede.