Foto: TANJUG/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

"Brajane ti si sve ono što je jedan čovek, prijatelj, otac, tvoja hrabrost je inspirativna" - ovako glasi samo jedna od niza poruka koje stoje okačene na zidu u kući Brajana Volša, koji je optužen za ubistvo supruge Ane Volš, nestale 1. januara u Kohasetu, gradiću u Masačusetsu. Brajan je pohađao kurs "lajf koučinga", a pretpostavlja se da su mu drugi učesnici kursa napisali poruke podrške, koje je on držao na zidu kuće u kojoj je, kako tužilaštvo navodi, ubio svoju suprugu.

Izgužvani list belog papira prekriven u najmanje desetak rukom pisanih beleški koje hvale Brajana Volšea, uključujući najmanje jednog učesnika grupe za lajf koučing kojoj je prisustvovao, visio je na zidu kuće njegove porodice u Kohasetu, prenose američki mediji koji su uspeli da fotografišu poruke.

„Brajane — dostojan si. Ti si vredan života koji živiš“, stoji u jednoj od ispisanih poruka.

Brajan Volš Foto:Police

„Brajane – ja te samo volim“, „Ti si ono što je čovek, prijatelj, otac. Tvoj humor, ljubav, mudrost, podrška, hrabrost su inspirativni. Ti si vredan svega“, neke su od poruka koje su upućene Brajanu Volšu.

Brajan se ranije upisao na kurs za lajf koučing, na sada već nepostojećoj „Boston Breakthrough Academi“, koja je obećala da će „inspirisati lojalnost, poverenje, ljubav i saosećanje u svim vašim vezama“. Učestvovao je u više od deset sesija koje su trajale više od 12 sati kao deo liderske grupe, dobivši nadimak „Glava i ramena“ zbog svoje kose i ličnosti „kul momka“, prema njegovim kolegama učesnicima.

Brajan Volš Foto: EPA-EFE/CRAIG WALKER

Članovi su rekli da su šokirani naslovima oko Aninog nestanka, pričajući o Volšu kao na „ljubaznoj“, „daraželjivoj“ osobi i „prirodnog vođu“ – koji je na kraju dospeo do „elitnog“ programa za mastering liderstvo organizacije.

Pozitivne poruke podrške su okačene na zid stepeništa, koji je verovatno vodio u spavaću sobu.

Pročitajte još:

Podsećanja radi, Brajan Volš je prošle nedelje zvanično optužen za ubistvo svoje supruge Ane Volš, Beograđanka kojoj se svaki trag izgubio 1. januara. Volš je prvo bio optužen za ometanje istrage, a tužilaštvo je iznelo niz dokaza protiv njega koji se mahom zasnivaju na biološkim tragovima pronađenim u njihovoj kući u Kohasetu, jezivoj Gugl pretrazi, ali i činjenici da je Brajan policiju lagao o svom kretanju.

Od samog početka slučaja nestanka Beograđanke oči istražitelja, ali i šire javnosti su bile uprte u Brajana. Isplivali su mračni detalji o njegovoj prošlosti – porodičnim problemima, već postojećim krivičnim dosijeom, ali i njegovom mentalnom stanju, gde je okarakterisan kao „sociopata“.

Foto: Privatna arhiva

Brajan je izveden pred sud, gde mu je pročitana optužnica. Javnost je najviše uznemirila i šokirala Gugl pretraga Brajana, gde je pretraživao fraze poput: „Kako se rešiti tela“, „Da li može da se utvrdi identitet ako su smrskani zubi“ i slično.

Čekaju se rezultati pojedinih veštačenja, a ukoliko se potvrdi da DNK pripada Brajanu i Ani Volš, preti mu doživotna robija.

BONUS VIDEO: Slučaj Ane Volš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar