Foto: Goran Srdanov

Naselje Barič, kod Golupca, u kom se 2017. godine dogodio stravičan masakr kada je penzioner Božidar Dačić u krvavom piru ubio troje ljudi, bliskih članova svoje porodice, a potom izvršio samoubistvo, još uvek se ne oporavlja od ove tragedije. Kobnog dana, 24. aprila, naizgled mirno jutro u Bariču, prekinuli su hici iz Dačićevog pištolja.

Saznalo se kasnije da je kobnog dana Dačić bio u svojoj porodičnoj kući u naselju Barič, gde se posvađao sa sinom i suprugom. Ta svađa bila je samo kruna porodičnog sukoba koji je među Dačićima tinjao godinama, a pojedini meštani su kasnije ispričali i da je Božidar bio razjaren zbog utakmice na kojoj je nastupao lokalni fudbalski tim.

Dograbio je pištolj, a prvi mu se na meti našao sin Miroslav. Otac je sinu ispalio hitac u grudi, a videvši taj jeziv prizor, nesrećna Božidarova supruga Gorica se dala u beg. Sakrila se u kući kod rođaka koji žive u komšiluku.

Foto: Goran Srdanov

„Muž i ja smo se vraćali iz štale kad smo naišli na svekra. Moj Miroslav mu je rekao: Tata, što si nam isekao kabl od antene? Šta da ti radim, da li da te prijavim? Božidar je otišao dalje, ali se sakrio iza česme. Sačekao je da moj muž izađe iz kotlarnice i pucao mu u grudi. Onda mu je prišao i ispalio mu metak u glavu“, pričala je Gorica Dačić (56), godinu dana nakon što je preživela krvavi pir svog svekra u selu Barič kod Golupca.

Kada je ubio Miroslava, okrenuo se ka njoj. Toliko je, kaže, bežala, da nije ni osetila da je metak pogodio u grudi.

„Pala sam i pomislila da će me upucati u potiljak, ali sam se uspravila i nastavila da bežim. Drugi metak me je pogodio u lopaticu, a treći mi je završio u bradi. Nisam prestajala da trčim… Nekako sam stigla do kuće mog oca, koji me je stavio u kola i odvezao u bolnicu“, ispričala је Gorica ranije. Tek u bolnici je saznala da su joj svekrva i brat ubijeni, a potom i sahranjeni.

Foto: Goran Srdanov

Tražeći svoju suprugu, Božidar je pokušao nasilno da uđe u kuću svoje komšinice u koju se nesrećna žena sakrila. Od nasilnog pokušaja da uđe unutra pokušala je da ga odgovori rođaka, međutim Dačić nije posustajao – ušao je unutra i svoju suprugu upucao na komšinicinom krevetu. Sto metera dalje naišao je na svog rođaka Pavla, takođe ga usmrtivši hicem iz pištolja.

Potom je nastavio dalje, ka porti lokalne crkve. Usput ga je sreo jedan rođak koji je kasnije u razgovoru ispričao da je mislio da će i njega ubiti.

„Mislio sam da će ubiti i mene, ali on je rekao da ide da ubije sebe“, rekao je rođak. Dačić je i zaista nastavio ka crkvi gde je ispalio još jedan hitac – u sebe.

„Čuo sam kada je pištolj u crkvi opalio“, rekao je je rođak.

Bonus video: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je čovek ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar