Foto: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic, Boris Pejović/Vjesti.me, Privatna arhiva

Istraga o najvećem zločinu u novijoj istoriji Crne Gore i dalje traje, ali zasad nema ni naznake o tome zbog čega je Cetinjanin Vuk Borilović (34) u petak uzeo lovački karabin i napravio masakr u naselju Medovina ubivši deset osoba, među kojima i dva dečaka.

Sagovornici „Novosti“ iz policije navode da ni Borilovićeva supruga nije mogla dati odgovor na to pitanje.

„Ona je saslušana u prvim satima istrage. Objasnila je da je bio čudan nekoliko dana pre zločina, kada je došao kod njih da ih poseti u jednom primorskom mestu gde se odmarala sa njihovom decom, ali da nije to bilo ništa specijalno“, kaže naš izvor iz policije.

„Kako je ispričala, on nije imao nesuglasice, niti se prethodno svađao sa svojim podstanarima, koje je prve usmrtio, tako da su priče o ranijem sukobu čiste spekulacije, isto kao i izmišljotina koja se mogla čiti proteklih dana da je okidač kod Borilovića bilo to što ga je supruga ostavila. Nije ga ostavila, već je kao i svake godine, uzela godišnji odmor i sa decom otišla kod svoje rodbine na letovanje“, navodi se.

Naš sagovornik pojašnjava i da je Borilović, kao što je potvrđeno i zvaničnim saopštenjem Uprave policije, kobnog dana imao zakazan specijalistički pregled, pišu Novosti.

„Poslednjih dana se ponašao čudno, zbog čega ga je prijatelj zamolio da ode na razgovor kod neuropsihijatra, na šta je on i pristao“, kaže sagovornik „Novosti“, koji ističe da se medijskim spekulacijama o mogućoj krvnoj osveti samo dižu tenzije i stvara panika među žiteljima Cetinja.

„U ovom trenutku, ništa ne ukazuje da bi tako nešto stvarno moglo da se dogodi“.

Tragedija je prevelika. Nema potrebe da se u ovako teškim momentima spekulacijama dižu tenzije zarad većeg tiraža novina i većeg broja poseta određenim portalima.

Policija, kaže naš sagvornik, ništa ne krije i dodaje da je sve što je do sada zvanično objavljeno jedina istina o najvećem zločinu.

„Urađena je rekonstrukcija, obavljen pretres kuće Borilovića, dok i dalje traje prikupljanje iskaza svedoka baš kao i veštačenja“, kaže naš sagovornik i potvrđuje da je Borilović sahranjen na tajnoj lokaciji van Cetinja.

Iz Uprave policije zvanično je saopšteno da je pretresom kuće Vuka Borilovića pronađeno 4.200 evra i osam metaka za lovačku pušku, iz koje je tokom kravave drame nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je da je teško adresirati odgovornost za tragediju na Cetinju na bilo koga lično ili neku od institucija. On je kazao da su bili na sastanku kada je dobio prvu informaciju o pucnjavi u prestonici, ističući da su prvo mislili da se dešava nešto što je politički motivisano.

„Crnu Goru je zadesila velika tragedija i nemoralno je koristiti ove stvari za prikupljanje političkih poena. Osuđujem i one koji nisu poštovali dan žalosti, koji je proglasila Vlada“, rekao je Abazović.

PROČITAIJTE JOŠ:

„Sve što je saopšteno u javnosti je tačno. Razgovarali smo te večeri u Centru bezbednosti, i potrebno je znati sve detalje pre nego što se iznose teške optužbe. Naša posebna jedinica, koja je zadužena za talačke krize, nalazi se u Podgorici i potrebno im je vreme da stignu na određeno mesto. Policijaci koji su bili tamo su otvorili vatru i jedan od njih je i povređen. Ovo je nesvakidašnji slučaj, jer se radilo o ubici koji je psihički nestabilan“.

Imali smo, dodaje premijer Crne Gore, „u poslednje dve godine mnogo toga, nekorektno je da ovu policiju, koja pokušava da se reformiše i koja je dobila novog direktora, osuđujemo za sve i svašta“.

„Ovo je ista ona tridesetogodišnja policija, sa istom opremom, svojim mnogim dobrim i lošim stvarima“, ističe Abazović, koji, kako je rekao, želi da stane u zaštitu pripadnika policije.

„Sledeće sedmice imaćemo vanrednu sednicu, na kojoj će biti gradonačelnik Cetinja i koja će biti posvećena samo tragediji i tome kako možemo da pomognemo porodicama žrtava, ali i svim građanima“.

BONUS VIDEO: Kuća na Cetinju iz koje je ubica krenuo u krvavi pir

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar