Policajci koji su učestvovali u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, potvrdili su na današnjem glavnom pretresu da je u kući okrivljenog Gorana Džonića (57) pronađen novac, a jedan od policajaca je posvedočio da je prilikom pretrage terena, nedaleko od mesta na kome su nađena tela, pronašao čauru.

Džonić se na prethodnom ročištu izjasnio da nije kriv za ubistvo. On je istakao da je u noći u kojoj se ubistvo dogodilo bio u svojoj garaži i da je tek pred zoru legao da spava. Za novac koji je pronađen u njegovom voćnjaku i kući, a koji se smatra motivom ubistva, rekao je da „je podmetnut“.

Policajac Ivan Đorđević danas je posvedočio da je bio u ekipi koja je obavljala prestres Džonićeve kuće i da je bio prisutan kada je na polici u kupatilu pronađen novac.

Pročitajte još:

„Novac je bio umotan u neki papir. Radilo se o apoenima od jedan dolar. Džonić je sve vreme bio u kući dok je pretres obavljan, a tu su bila prisutna i dva svedoka“, izjavio je Đorđević.

Okrivljeni je tada iskoristio svoje pravo da postavi pitanje svedoku i Đorđevića je pitao zbog čega mu je prilikom pretresa rekao da ću imati problema sa mafijom kad izađem iz zatvora.

„Rekao mi je da je nađeno nešto što nije trebalo da bude nađeno i da ću imati problem zbog toga“, kazao je Džonić.

Goran Džonić Foto/printscreen/facebook/goran.dzonic

Đorđević je demantovao Džonićevu izjavu i rekao da mu nije poznato o čemu okrivljeni priča i da mu nikakve reči nije uputio već da je sa kolegama samo obavio pretres.

Policijac Milan Milenković kazao je pred sudom da je njegov zadatak, kao policijskog službenika u interventnoj jedinici, bila pretraga terena.

„Pronašao sam čauru na 10 do 20 od mesta gde su se nalazila tela. Kolege iz Odeljenja kriminalističke policije i forenzičari su nastavili dalji rad“, izjavio je Milenković.

Džonić je i ovog puta doveden u sud sa lisicama na rukama i nogama vezanim lancem, sa hirurškom maskom spuštenom ispod brade. Došao je u trenericama, džemperu i jakni, pognute glave. Pažljivo je slušao svedočenje policajaca i postavljao im pitanja.

Nakon pauze, pre nego što je glavni pretres trebalo da bude nastavljen u jednom trenutku započeo je neverbalnu komunikaciju sa rođakama ubijenih Đokića. Gestikulirao je licem i rukama želeći da kaže da ne zna zašto je tu i da nije kriv.

Pročitajte još:

Suđenje za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i Lidije Đokić (26) biće nastavljeno 19. maja saslušanjem balističara, neuropsihijatra i svedoka Gorana Arizanovića. Sudija Višeg suda Mirko Drašković naložio je da se iz depoa policije na sledeće ročište dostavi pištolj „bereta“, koji je pronađen prilikom pretresa i iz koga su ispeljeni hici.

Advokat Zoran Vitković koga je angažovala rodbina ubijene Gordane je kazao da je Arizanović majstor od koga je Džonić zahtevao alat – ureznice i nareznice, da bi navodno narezao deo na auspuhu mopeda.

„Potpuno sam siguran da će se utvrditi da okrivljeni nije pozajmio alat zbog mopeda već zbog cevi pištolja, da bi napravio navoj na koji bi mogao da se priključi prigušivač. Svedok u istrazi nije mogao da potvrdi tu činjenicu jer nije imao uvid u pištolj „beretu“. Ovog puta će moći da vidi pištolj“, rekao je Vitković.

Prema njegovim rečima uz saglasnost svih strana koje učestvuju u sudskom procesu odlučeno je da se ubuduće samo čitaju izjave svedoka i neće se saslušavati lično.

Sud je danas obacio zahtev advokata da se pritvor okrivljenog, koji je penzionisani vatrogasac, zameni blažom merom.

Goran Đokić,vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Goran Džonić, porodica Đokić, Djokić, tužilaštvo, sud, policija
Foto: Miljana Isailović/Privatna arhiva/Nova.rs

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo, ali i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući pronađen novac za koji se veruju da su ukradeni iz automobila Gorana Đokića.

Jedan deo nađen je u dvorištu kuće njegovog sina, drugi u usisivaču, a deo koji nedostaje, osumnjičeni za trostruku likvidaciju navodno je iskoristio da vratio dug od 8.000 evra.

BONUS VIDEO: Akcija MUP – hapšenje na Voždovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar