Suđenje Goranu Džoniću (61), vatrogascu u penziji iz aleksinačkog sela Moravca, koga optužnica tereti za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca izvršeno u noći između 26. i 27. septembra 2021. godine, počinje danas pred Višim sudom u Nišu. Optuženi Džonić će odgovarati za ubistvo i likvidaciju svog brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (54) i njihove kćerke Lidije (51).

Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je po zakonu, zatvoreno za javnost. Na njemu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici, dok će na glavnom pretresu moći detaljno da iznese svoju odbranu. Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pročitajte još:

Pripremno ročište zakazano je pošto je u Višem javnom tužilaštvu u Nišu u decembru prošle godine završena istraga i podignuta optužnica protiv Gorana Džonića. Na rešenje Višeg javnog tužilaštva žalili su se Džonić i njegovi branioci, ali je niško Apelaciono tužilaštvo sredinom januara ove godine kao neosnovanu odbilo njihove žalbe, čime su se stekli svi uslovi da suđenje počne i da zločinac bude izveden pred lice pravde.

Više javno tužilaštvo za Gorana Džonića zatražilo je kaznu doživotne robije za zločin kakav se ne pamti na jugoistoku Srbije.

Goran Džonić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i dvadesetpetogodišnja ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021. godine kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac dok je njihov „folksvagen pasat“ , koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Porodica Đokić, Djokić, osumljičeni Goran Džonić
Foto: Privatna arhiva/Facebook/goran.dzonic

Dvadesetak dana nakon zločina policija je uhapsila Gorana Džonića, njegove sinove Stefana i Milana i braću Aleksandra i Kostadina Milošević iz Moravca, koje je Džonić naveo kao saučesnike. Nakon sprovedene istrage ustanovljeno je da Miloševići nemaju veze sa zločinom pa su pušteni iz pritvora, zatim je pritvorsku jedinicu Kazneno-poravnog zavoda napustio i Džonićev sin Milan, a nakon više od 12 meseci, iz pritovora je pušten i Stefan.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva porodice Đokić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar