Pred Višim sudom u Nišu danas je počelo suđenje Goranu Džoniću, penzionisanom vatrogascu koji se tereti da je iz koristoljublja počinio teško ubistvo članova porodice Đokić. Džonić je pred sudom rekao da se ne seća svojih iskaza u tužilaštvu jer su ga policajci tukli u glavu. Takođe, iako je tokom istrage u tužilaštvu za ubistvo okrivio braću Milošević, poznati kao braća Jojke, sada je rekao da ih uopšte ne poznaje.

Džonić je pred sudom još jednom, kao i na pripremnom ročištu, izjavio da nije krvi za krivično delo koje mu se stavlja na teret. Podsećanja radi, Džonić se tereti da je ubio svoje rođake, porodicu Đokić, kako bi se dokopao novca pošto je dugovao 10.000 evra. Znao je da porodica Đokić poseduje menjačnicu i da njen vlasnik Goran Đokić, novac nosi sa sobom.

Suđenju prisustvuju braća ubijene Gordane, majka Gorana Đokića Stojanka, rodbina i brojna javnost.

Podsećanja radi, Goran Đokić, vlasnik menjačnice, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija, nestali su 26. septembra 2021, kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela pronađena su 2. oktobra u ataru sela Moravac, dok je njihov „folksvagen pasat“, koji je takođe zapaljen, pronađen nedaleko od Tešice.

Bonus video: Džonić izveden pred sudsko veće

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar