Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević i još devet osoba uhapšeni su zbog sumnje da su pripadnici "balkanskog kartela", a terete se da su organizovali međunarodni šverc kokaina.

Sumnja da je balkanski kartel pokušao da prošvercuje najmanje sedam tona droge, kao i da je za samo jednu pošiljku u februaru prošle godine dogovorio isplatu od 4,5 miliona evra.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Pretresom kuća i stanova pronađeno je dve snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca (samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastična bureta više od 2,7 miliona evra za koji se sumnja da potiče od prodaje droge).

Zaplenjeni su „audi“, „mercedesi“, „bmw“, satovi marki „roleks“, „brajtling“ i drugih skupih brendova.

Kao organizator balkanskog kartela označeni su Miroslav Starčević, zvani Deda i Ðeneral, i Mladen Lazarević, koji su uhapšeni u Srbiji.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

Sumnja se da je reč o osobi koja se više puta pominjala na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, pojedini okrivljeni su više puta govorili o izvesnom „Đeneralu“, ali i „Dedi“, ali nije dosad utvrđeno ko je u pitanju.

Grupu je, kako se navodi, činilo 20 osumnjičenih, za koje se sumnja da su učestvovali u međunarodnom švercu droge. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

BONUS VIDEO: Ljudi iz vrha naše države povezani sa prodajom narkotika u Austriji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare