Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da veruju tvrdnjama okrivljenog svedoka-saradnika Srđana Lalića na suđenju krimiinalnoj grupi Veljka Belivuka, jer on iznosi detalje o kojima bezbednosne službe i tužilaštvo već imaju saznanja i dokaze.

Ona je na Tviteru napisala da zbog toga veruju tvrdnjama Lalića, a ne Belivuka, ističući da je to „činjenica koje je svestan svako ko bilo šta zna o državi i borbi protiv kriminala, a nije zaslepljen mržnjom prema (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću“.

„Svedok-saradnik iznosi detalje onoga o čemu bezbednosne službe i tužilaštvo već i saznanja i dokaze – da nije tako, ne bi ni bilo procesa, a ni svedoka saradnika. Dakle, isto kao i svuda u svetu“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Ona ističe da su bezbednosne službe znale za pretnju po život predsednika Srbije i da su je sprečile, a da je Lalić, kako je navela, kao „insajder“ potvrdio da je atentat planiran, ali i da je izneo do tada nepoznate detalje poput onog da je za to nuđeno pet miliona evra.

„Deluje logično i lako razumljivo, zar ne? I jeste – osim onima za koje su i psihopatske masovne ubice prihvatljive, dok god su protiv Vučića“, ocenila je premijerka.

Lalić je u utorak u Specijalnom sudu u Beogradu, na suđenju grupi Veljka Belivuka čiji je bio član, izjavio da je jedan od vođa „Kavačkog klana“ 2021. godine obezbedio pet miliona evra za atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Grupi Veljka Belivuka sudi se za sedam ubistava, otmice, trgovinu drogom, silovanje, nezakonito držanje i nošenje oružja.

Veljko Belivuk, označen kao jedan od vođa te grupe, u svojoj odbrani je ranije negirao sva ubistva koja mu se stavljaju na teret, ali je izneo da je bio član Srpske napredne stranke, obezbeđivao inauguraciju predsednika Srbije, da je učestvovao u rušenju u Savamali i da se sastajao sa šefom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem.

***

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar