Foto:E-Stock_caslav_vukojicic

Pripremno ročište u postupku protiv Darka Šarića, Dejana Lazarevića i ostalih optuženih, koji se terete za pokušaj ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, počinje danas u Specijalnom sudu u Beogradu. Advokat Lazarević, koji je svojevremeno zastupao Šarića u sudskim postupcima, na suđenje je stigao sa slobode, s obzirom da je prošle nedelje pušten u kućni pritvor.

Lazarević je Šarića zastupao u svim postupcima, a sada se i on nalazi na optuženičkoj klupi.

Šarić, njegov brat Duško, Lazarević, kao i još 12 osoba, označenih da su pripadnici kriminalne grupe, optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su pokušaji ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, ali i stavljanje eksploziva pod automobil Gorana Nikolaševića.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Darko Šarić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Okrivljeni Šarić tereti se da je osnovao kriminalnu grupu početkom 2020. godine, te da je pripadnicima kriminalne grupe naloge prenosio putem Skaj aplikacije, sa kriptovanog telefona koji je posedovao u ćeliji. Sem braće Šarić i Lazarevića, na optužnici se nalaze i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (Mišić), Milan Vučinić, Arso Šarić.

Pročitajte još:

U pomenutom postupku biće održano pripremno ročište, koje će biti zatvoreno za javnost.

Podsetimo, ovo je treći postupak koji se vodi protiv Darka Šarića u Specijalnom sudu.

BONUS VIDEO: Darko Šarić u Specijalnom sudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar