Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/Antonio Ahel/Stefan TomasevicATAImages

Klan Belivuk, grupa Darka Šarić i nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović danas će se naći optuženičkoj klupi u Specijalnom sudu u Beogradu. Dok se Belivukom klanu sudi za niz monstruoznih likvidacija, a Šarićevoj grupi za pokušaj ubistva svedoka-saradnika, nekadašnja državna sekretarka MUP se tereti za zloupotrebe, odnosno da je štitila kriminalca Darka Eleza.

Tri bitna sudska postupa, od kojih se svaki nalazi pod budnim okom javnosti, biće održani u Specijalnom sudu u Beogradu.

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće nastavljeno ispitivanjem okrivljenog-saradnika Tužilašta za organizivani kriminal Srđana Lalić.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Lalić je ranije u iskazu istakao da grupa stoji iza niza stravičnih likvidacija, te da se pojedine ni ne nalaze u optužnici. Nije poznato da li će Tužilaštvo za organizovani kriminal da proširi istragu i za nova ubistva o kojima je Lalić govorio.

Pročitajte još:

Poput vođa klana, Belivuka i Miljkovića, ni Lalić nije govorio sa kim je grupa sarađivala proteklih godina iz vrha MUP.

Sa druge strane, pred Specijalnim sudom u Beogradu danas počinje još jedan proces protiv narko-bosa Darka Šarića. Sa Šarićem će se na optuženičkoj klupi naći i njegov advokat Dejan Lazarević, koji je zastupao i klan Belivuk.

Darko Šarić Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Šarić, njegov brat Duško, Lazarević, kao i još 12 osoba, označenih da su pripadnici kriminalne grupe, optuženi su za niz teških krivičnih dela, među kojima su pokušaji ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića, ali i stavljanje eksploziva pod automobil Gorana Nikolaševića.

Pročitajte još:

Okrivljeni Šarić tereti se da je osnovao kriminalnu grupu početkom 2020. godine, te da je pripadnicima kriminalne grupe naloge prenosio putem Skaj aplikacije, sa kriptovanog telefona koji je posedovao u ćeliji. Sem braće Šarić i Lazarevića, na optužnici se nalaze i Bojan Stanojković, Danilo Odović, Aleksandar Bošković, Nikola Spasojević, Danilo Stojanović, Milutin Radovanović, Duško Mirković, Stefan Andrejić, Marko Vukić, Uroš Radovanović (Mišić), Milan Vučinić, Arso Šarić.

U pomenutom postupku biće održano pripremno ročište, koje će biti zatvoreno za javnost.

Takođe, tokom danas se nastavlja suđenje i Dijani Hrkalović, nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP.

Dijana Hrkalović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Nekadašnjoj državnoj sekretarki MUP stavlja se na teret da nije na vreme dostavila izveštaj sa telefona Veljka Belivuka, koji mu je oduzet nakon privođenja povodom slučaja ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 2017. godine.Takođe

Takođe, Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Hrkalović i za nezakonito prisluškivanje kriminalca Darka Eleza, a u cilju njegove zaštite.

BONUS VIDEO: Opsadno stanje, klan Belivuk seda u sudnicu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare