Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Srbin (26) i Austrijanac (34) uhapšeni su u Austriji zbog dilovanja droge, a policija je njihov štek otkrila jer ih je zaustavila na železničkoj stanici u Salburgu i otkrila da u rancu kriju 150 grama heroina, što je bio dovoljan trag da tužilac naloži pretres prostorija koje koriste.

Kriminalistička policija okruga Sankt Johan u Pongauu istraživala je 26-godišnjeg Srbina i 34-godišnjeg Austrijanca na osnovu dojave koju su prethodno dobili – da dvojac upravlja velikom proizvdonjom kokaina, heroina i kanabisa.

Sredinom aprila policajci su uspeli da im stanu na put kada su se vraćali iz Beča u Salcburg, na železničkoj stanici. U rancu jednog od osumnjičenih pronađeno je 150 grama heroina koji je odmah zaplenjen, a ta droga bila je „ulaznica“ u njihove stanove, pošto je javni tužilac u Salcburgu odmah naložio pretres prostorija koje koriste.

Tokom pretresa, pored velike količine ilegalnih supstanci, službenici su zaplenili vagu, pakovanja za drogu, novac, gasni pištolj i kompjutersku opremu.

Njih dvojica optuženi su da su od septembra 2020. godine do aprila 2021. trgovali drogom, a policija je do sada uspela da istraži 20 njihovih redovnih kupaca.

Prema istrazi i različitim svedočenjima, navodno je 26-godišnji Srbin organizovao ranije kupovinu između dilera u Beču i njegovog saučesnika. Od početka 2015. godine do sredine aprila 2021. godine Srbin je, kako pišu autrijski mediji, kupio ukupno 1,2 kilograma heroina koje je potom plasirao na tržište.

Obojici je određen pritvor u Salcburgu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar