Foto: Privatna arhiva

Trpezu ljubavi i pomoći za Nininog tatu prave Čačani, Milanovčani, kao i žitelji drugih gradova. Jedanaestogodišnja Nina Ninković je, želeći da pomogne svom bolesnom ocu, počela da prodaje krofne za njegovo lečenje. Sada je ova divna divna devojčica ujedinila Srbiju.

Prema rečima Ljiljane Bralović, ona je danas napravila više od dve stotine pivčića koje će prodavati u Čačku.

„Nina nije čekala da se čudo desi već je uzela stvar u svoje ruke. Mi smo uzele učešće, a i naš Nešo Mirković je prodavao uštipke u Beogradu na protestu“, kaže Ljiljana Bralović za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Kako napominje, mnogo žena se prijavilo, a među njima je i Mina Đorđević.

Foto:Privatna arhiva

„Jovana Stanojević pravi baklave, a u pitanju je trinaestogodišnja devojčica“, istakla je Bralović. Pomenula je i ostale učesnice u akciji pomoći – Živanku Vasić, Jasminu Biorac, Goricu Tomašević, Dubravku Stevanović, ljude iz Pelivana, udruženje žena iz Katrge kod Čačka, ali i druge dame.

Foto:Privatna arhiva

Mina Đorđević kaže za naš portal da se večeras širi talas humanosti iz Čačka. „Kada sam videla to dete odmah sam se angažovala. To je pre svega ljudski, a Nina je izazvala emocije divljenja, ali i želje da joj pomognemo“, kaže za Novu Mina Đorđević.

Foto: Privatna arhiva

Mladi pesnik Jevđenije Đulijan Dimitrijević je, takođe, uzeo učešće u ovom humanom gestu.

Pročitajte još:

„Ljubav se deljenjem umnožava“, kaže on za naš portal.

Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima prvo je Srbiju podigla tragedija na noge, a sada i borba jednog deteta. „U svim nevoljama smo narod koji se pomaže među sobom“, zaključio je Jevđenije Đulijan Dimitrijević, napomenuvši da će se kolači ovih humanih žena prodavati na trgu u Čačku od 17 sati do početka protesta, pa potom i nakon završetka šetnje.

Foto:Privatna arhiva

I on će biti na štandovima i pomoći ovim divnim damama i domaćicama da prikupe što više sredstava za lečenje Nininog tate.

BONUS VIDEO: Humana misija mladih Roma: Rade za devojčicu kojoj je potrebna operacija oka