Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo zdravlja Srbije saopštava da je upoznato sa zdravstvenim stanjem Zorana Ninkovića iz Novog Sada, za čije je lečenje njegova ćerka Nina skupljala novac prodavajući krofne. Iz Ministarstva kažu i da su tokom prethodna dva dana bili u direktnom kontaktu sa Zoranovom suprugom Natašom, kao i da su ponudili finansijsku pomoć u dijagnostici i lečenju, ali je porodica odlučila da ceo proces bude obavljen u ustanovi koju su sami odabrali u Moskvi, za šta je novac već prikupljen.

„U cilju sagledavanja mogućih rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se g. Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, Ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio, odnosno Кlinički centar Vojvodine i Кliničko bolnički centar Zvezdara“, navodi se u saopštenju.

Porodici Ninković, u ime Ministratsva zdravlja i ministarke lično, obratila se državna sekretarka dr Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.

PROČITAJTE JOŠ

Nataša Ninković, Zoranova supruga, zahvalila se na ponuđenoj pomoći i rekla da je porodica odlučila da pregledi budu obavljeni u Moskvi, u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, te da će porodica naknadno putem društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

„Ministarvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći g. Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Kakvo nam je zdravstvo? Samo stariji zadovoljni, dok ministarka ne veruje istraživanjima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar