Da li možete da zamislite sledeću situaciju - vozite se u automobilu po mrklom mraku, uskim putem, bez uličnih svetala, a nijedne kuće nema u blizini. I onda vam, odjednom, ispred automobila iskoči medved i to kakav - težak čak 300 kilograma. Sigurno da ne možete, a nije mogao ni Tutinac Bato Ahmatović, ali mu se to baš desilo. Na njegovu sreću, medved se uplašio auta, pa je trčao ispred vozila koliko ga noge nose.

Bato Ahmatović iz Tutina se pre nekoliko dana vozio u automobilu sa svojim bratom, do njihovog sela Draga.

Bio je mrak, a kako nekih četiri kilometara na ulazu u selo nema uličnih svetala, Bato i brat su slušali muziku preko radija, ne mareći na mračne predele oko sebe.

Odjednom, iz obližnjeg šumarka iskočio je medved i to ne bilo kakav medved, nego onaj najveći, od nekih 300 kilograma.

Očevidac i naš sagovornik Bato koji nam je poslao snimak, opisao je kako je izgledala dramatična situacija u kojoj su se našli on i njegov brat.

PROČITAJTE JOŠ:

„Znate kako, kada ovako pričamo iz šale da će iskočiti medved, da se pazimo i tako dalje, mi se smejemo i kao neće se to nama desiti. I evo šta se desilo. Iskoči nam mečka ispred nosa. Kada smo je videli, pomislio sam u jednom trenutku da će mi se desiti kao u filmovima, te da će mečka skočiti na automobil, razlupati šoferšajbnu i da će nas raskomadati“, priča naš sagovornik.

Foto: Shutterstock

Priznaje da je postojao strah jer nisu znali kako će se medved ponašati.

„On je zapravo trčao sve vreme, ali mislio sam da će možda zaustaviti auto, otkud znam. Ali, nije. Možda se uplašio farova, ne znam. Nisam vozio brzo, baš naprotiv. Vozio sam lagano, bukvalno u korak s njim. On je nastavio da trči i trči, a onda je samo skrenuo u desno, u obalu“, objašnjava on.

Kako priča, ovo je prvi put da je toliko blizu video medveda, a da nije zoološki vrt, te da ovo područje nije poznato po medvedima.

Izgleda da je meda zalutao.

„Možda je zaista zalutao, ne znam, ovde ih nisam viđao, niti iko od moje porodice. Nisam ni čuo da se neko nekada susreo s njim, ali u svakom slučaju, moramo biti na oprezu, a posebno poljoprirvednici koji ovuda prolaze traktorima i rade na njivama. Ne daj Bože da im se pojavi pred očima. Ne bi preživeli“, zaključuje Bato.

Pogledajte u videu na početku teksta trenutak kada se pojavio medved ispred automobila.

BONUS VIDEO: Slučaj iz zoo vrta u Kini koji je uzburkao javnost

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare