Srđan Verbić Foto: N1

Nekadašnji ministar prosvete Srđan Verbić ocenio je da "najkompetentniji ljudi nisu dobili prilike" i da nije posao Vlade da određuje u kom trenutku se završava godina i kada treba da budu zaključene ocene.

Vlada je „preko noći“ donela odluku da se 6. juna završi školska godina za osnovce i srednjoškolce. Nekadašnji ministar prosvete Srđan Verbić smatra da je „To neko samo presekao bez ikakve konsultacije sa Radnom grupom, nastavnicima pa čak i sa Ministrastvom prosvete“.

„Većina nastavnika našlo je neki način kako da ponovo drže nastavu i da privode školsku godinu kraju. I kada su našli rešenje iz medija su saznali kako za tri dana treba sve da završe i zaključe ocene što je u nekim slučajevima bilo i nemoguće. Odjednom je neko odsekao mogućnost da se godina završi regularno. Zašto je moralno neregularno da se završi, zaista nije jasno, tim pre što nije posao Vlade da određuje u kom trenutku se završava godina i kada treba da budu zaključene ocene“, rekao je Verbić u emisiji „Newsnight“.

Verbić je dodao da oni koji su najkompententniji nisu dobili prilike ni u prvom trenutku.

„Pre svega mislim na psihologe koji su morali da imaju glavnu reč u tom trenutku, mi smo medijiski prostor preplavili nekim ljudima koji pričaju o stvarima koje nemaju nikakve veze sa događajem. Nismo ni posle mesec dana videli da se nešto rešava“, rekao je bivši ministar za N1.

Opširnije čitajte na N1.

***
BONUS VIDEO – Učiteljica o reakciji đaka na kraj školske godine: Još jedna vrsta šoka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar