Nemanja Ugresic
Foto: Facebook/Nemanja Ugresic

Istog dana kada je Nemanja Ugrešić na Fejsbuku objavio da prodaje svoj Java motocikl i ceo novac daje za pomoć da mala Sofija Markuljević ozdravi, javio se prvi kupac. Uplatio je novac za Sofiju i motora se - odrekao! Potom je drugi kupac otkupio isti motocikl i novac takođe uplatio - za ozdravljenje male Sofije.

„Uspeo sam dva puta da prodam motocikl za Sofiju„, kaže za Nova.rs Nemanja Ugrešić.

Prvo se, kaže, javio njegov dobar prijatelj.

„On je ostao zatečen tim gestom, pa je za Sofiju dao određeni iznos, približan vrednosti motocikla, uz obavezu da nastavimo motocikl da prodajemo i dalje. Potom se javio momak iz Nemačke, inače državljanin Bosne i Hercegovine. On je uplatio novac za motocikl i novac je upravo legao na račun male Sofije“, kaže Ugrešić za Nova.rs.

Samo da znate da je Jawa dva puta prodata za malu Sofiju. Veliko hvala Danilo Mikic na gestu koji se retko vidja u vidu…

Posted by Nemanja Ugresic on Понедељак, 20. јул 2020.

Nemanja kaže da mu je cilj bio da ovim gestom probudi svest ljudi – da deci treba pomoći.

„Sva deca zaslužuju da budu zdrava, a ne bolesna. Da imaju pravo na izbor i na svoj životni put“, poručio je Nemanja Ugrešić

Podsetimo, Nova.rs je u više navrata pisala o maloj Sofiji Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) – retke, ali progresivne i smrtonosne neuromišićne bolesti.

Jawa za Sofiju. Nisam stigao da je prodam za malog Dusana. Ajmo ponovo. Prodajem Jawu 350 sa predjenih 1660km i sav…

Posted by Nemanja Ugresic on Понедељак, 20. јул 2020.

Sofijini roditelji su rešili da skupe 2,1 milion dolara za lek koji njihovoj ćerki može da spase život.

U akciju su se uključile mnoge javne ličnosti, kao i fondacija “Budi human”.

„Spinalna mišićna atrofija tip 1, retka je, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest. Bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje, a deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine (često ne dožive ni prvi rođendan i uglavnom umiru od gušenja). Spinalna mišićna atrofija, genetski ubica dece broj 1“, rekla je mama male Sofije za Nova.rs.

Za ovu bolest postoji lek – „Zolgensma“, koji je odobren za upotrebu u SAD 24. maja prošle godine. Potrebna je samo jedna doza, a „Zolgensma“ košta čak 2,1 milion dolara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare