Foto: Printscreen Twitter/ZoranIl77273998

Brzinom svetlosti se među građanima Trstenika proširilo saznanje da se pojavio snimak na kojem se vidi kako učenici Tehničke škole ismejavaju i maltretiraju nastavnicu engleskog jezika.

Zanimljivo je da se u jednom svi slažu – maksimalno kazniti počinioce.

Sramota za naše društvo. Radio sam u prosveti čitav svoj radni vek. Nešto slično nisam video. Čak sam bio ubeđen da nekom đaku nešto slično ne bi palo na pamet“, kaže ovaj penzioner kojeg smo zatkli u centru grada.

U ulici u kojoj se nalazi Tehnička škola, kao i trstenička gimnazija, prolaznici kao da osluškuju ne bi li čuli nešto novo. Ali, neretko komentarišu i glasno.

Pročitajte još:

Kako šta mislim? Pa, treba kazniti ne samo ove učenike, nego i njihove roditelje. Drakonski“, poručuje ljutito jedan muškarac, dok je ispred gimnazije čekao svoje dete.

Napadnuta nastavnica engleskog jezika, jedna od omiljenih u Tehničkoj školi i među đacima i među kolegama.

Kako smo saznali, trenutno u školu ne ide, jer nije sposobna zbog svega što je doživela. Kolege kažu da je doživela ogroman stres.

U vezi sa slučajem u Tehničkoj školi u Trsteniku, Centar za socijalni rad se odmah i u koordinaciji sa ovom školom, sa kojom ima izuzetnu saradnju, uključio u izradu Plana usluga, koji podrazumeva konkretan i usmeren rad sa porodicom i maloletnikom, koji u velikoj meri zavisi i uslovljen je participacijom ustanova, roditelja, ali i samog deteta. Detalje o ovom predmetu nismo u mogućnosti da iznosimo, jer sadrže podatke o ličnosti i podatke o porodičnim prilikama, koji su zakonom zaštićeni“, kaže Vladimir Antić, vd direktora Centra.

BONUS VIDEO Protest protiv nasilja nad ženama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare