Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. novembra. Učenici su izmakli profesorki stolicu, koja je pala na pod, snimali je mobilnim telefonom i smejali se. Učenici iz Trstenika mogu biti isključeni iz škole, odluka u sredu.

„Koleginicu sam zatekao iste večeri u hitnoj sa sinom i čuo šta se i kako desilo. Srećom nije imala fizičke povrede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko veće će u narednu sredu doneti disciplinsku odluku“, kaže Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Milan Glidžić
Milan Glidžić

Slučaj se odigrao u odeljenju trećeg razreda tokom šestog časa. Prijavljen je policiji i Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Đak je došao iza profesorke koja je sedela. Ona mu je rekla da nije kulturno stajati nekome iza leđa. Odmah zatim, učenik je izvukao stolicu i nastavnica je pala na pod.

Nakon toga, na snimku se čuje neprijatno smejanje u učionici. Ceo događaj je “uživo” prenosio na društvenoj mreži drugi učenik, pa kada je prekinuo snimanje, uključio se drugi učenik, koji je svoj snimak delio na “viberu”.

PROČITAJTE JOŠ:

„Dvojica učenika su maloletni, dok je jedan punoletan. Sa roditeljima je obavljen razgovor. Poslati su im pisani pozovi i oni su blago rečeno, zgroženi. Jedan roditelj se nije odazvao. Verovatno nije video poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23.30h. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao šta i kako da razmišljam. Preduzimamo sve mere u borbi protiv nasilja. Edukujemo nastavnike i idemo na seminare“, objašnjava Glidžić.

Maltretirana profesorka je trenutno na bolovanju.

U slučaj se uključio i Centar za socijalni rad

Iz Centra za socijalni rad u Trsteniku za Novu je rečeno da je centar upoznat sa slučajem, te da u saradnji sa Tehničkom školom u ovom gradu, Višim sudom u Kruševcu i porodicom navedenog učenika preduzima sve radnje propisane pravilima i procedurama u ovim slučajevima.

„Sa više detalja obratićemo se nakon dobijanja saglasnosti od resornog ministarstva“, dodali su.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare