Foto: Shtterstock/A_Lesik

Roditelji mladih vaterpolista, koji su u petak imali trening na bazenu SRC "Prozivka", a posle koga je njih 20 završilo kod lekara, a dvoje čak u bolnici, zbog trovanja hlorom, revoltirani su objašnjenjem JP "Stadion" da su njihova deca mimo dozvole ušla na bazen.

Sagovornici portala subotica.com tvrde da su iznete neistine i da nigde nije stajalo obaveštenje o jačem tretiranju vode, a izričito negiraju da su deca na bazen ušla iz kafića.

„To je laž. Moj sin je ušao na normalna vrata, na koja svako veče ulaze. To je klizni ulaz, a na fiksnom delu je bio plakat za utakmicu u subotu. To je jedino što je bilo na vratima, na kraju krajeva i kamere na ulazu mogu da utvrde šta je bilo. U ponedeljak je dvoje dece vraćeno u bolnicu, ono koje je trebalo da izađe je dobilo temperaturu, a ja svoje dete pratim i vodim ga na kontrolu. To nije iritacija nego trovanje i tako stoji u dokumentaciju. Nas ne zanima koja stranka vodi ovo preduzeća, već da se nađu odgovorni i da se ovako nešto više ne ponovi“, tvrdi otac jednog prvotimca.

Roditelji su istakli da očekuju reakciju vaterpolo kluba na, kako kažu, neistine koje su navedene u jučerašnjem saopštenju JKP „Stadion“. Medijima je juče najavljeno da će se (juče) tokom popodneva održati sednica Upravnog odbora Kluba, posle kojeg će se obratiti javnosti saopštenjem.

Zastrašujuća scena u naselju Majur kod Šapca: Automobil umalo naleteo na dvoje dece na pešakom
Sednica je juče i održana, ali saopštenja ipak neće biti. U Klubu smatraju da „rat saopštenjima“ nije rešenje, već da će pokušati kroz direktne razgovore sa JKP „Stadion“ da iskomuniciraju sve što imaju.

Majka jednog od igrača iz mlađe selekcije tvrdi da nikakvo obaveštenje nisu dobili ni uoči treninga, niti ih je zateklo na ulazu.

„Mi roditelji nemamo viber grupu, deca imaju i u njoj im trener, putem kapitena, šalje poruke i obaveštenja. Svi su normalno došli na trening i bili u bazenu od pola 8 do 8, kada im je trener rekao da izađu iz vode“, ističe majka.

Čak i da je tačno da su deca ušla nedozvoljeno na bazen, da je obaveštenje stajalo, tvrde roditelji, treneri im ne bi dozvolili da uđu u vodu.

„Lično sam dete odvela na trening, ušao je na glavna vrata koja su bila otvorena kao i svakog drugog dana. Čak i da nije smelo da se uđe, neko je na ulazu trebalo da upozori decu, većina nas roditelja je još bila na parkingu i odmah bi ih vratili kućama“, kaže jedna majka.

Pored straha za zdravlje svoje dece, roditelje je dodatno ražestilo saopštenje JKP „Stadion“, jer kako kažu, umesto da neko javno prizna grešku i izvini se, krivicu svaljuje na decu.

„Svi znamo kako se oseća hlor u bazenu i bez dodatnog tretiranja. Dovoljno je ući samo. Ne razumemo zašto je teško ljudski reći da je neko pogrešio, da će snositi posledice i da se situacija neće ponoviti, nego licemerno okriviti decu i njihove trenere koji su ih pustili da počnu trening. Ovo je sramota za sve nas“, poručuju revolitirani roditelji.

Iako je bilo reči da će svoj stav zvanično izneti i Vaterpolo klub „Spartak“ to se do sada nije desilo.

***

BONUS VIDEO: Šapčanin koji je otrovan pečurkama: Vladan pitao baku pri kupovini „nemoj da me otruješ“, ona mu je rekla „do sada se niko nije žalio“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare