Foto: Emil Vaš

Sredinom oktobra počelo je uklanjanje splavova na levoj obali Save na Novom Beogradu, i od početka ga prati pravi haos, gde vlasnici brane splavove, aktivisti nasip, a predsednik Privremenog organa Aleksandar Šapić ne odustaje i kaže da će se uklanjati splav po splav dok se ne očisti obala. Rešenje za uklanjanje doneto je za 110 splavova, a prema planu, dozvolu za rad imaće tridesetak splavova.

U toku je uklanjanje Sportsko-nautičkog kluba „ANIG“, koji se nalazi pored bloka 70a u ulici Agostina Neta bb, javlja N1.

Na Savskom keju prisutan je veliki broj automobila „Belih“, a tu su i građani, kao i vlasnica kluba, koja tvrdi da on nije nelegalan.

Pročitajte još

Naime, ona poseduje rešenje Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za komunalne i stambene poslove – Uprava za vode iz 21. februara 2012. godine, kojim joj je odobreno postavljanje sportskog kluba na vodi, kako se navodi, „u zoni marina i sportskih klubova na vodi“.

U rešenju se dodaje da se Sportsko-nautički klub „ANIG“ obratio Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove zahtevom za postavljanje sportskog kluba na vodi 12.10.2011. godine, i uz taj zahtev priložio „popunjen obrazac broj 2 propisan Odlukom o postavljanju plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda i izvod iz Plana mesta za postavljanje plovila na delu obale i vodnog prostora na teritoriji grada Beograda (prva faza) sa označenom lokacijom.

Foto: Emil Vaš

Čim je počelo uklanjanje splavova advokatica vlasnika plutajućih objekata u Bloku 45 Ivana Blagojević izjavila je da je način na koji grad Beograd planira da ukloni splavove potpuno nezakonit i da doneta rešenja o uklanjanju ne sadrže ni osnovne obavezne podatke.

Foto: Emil Vaš

Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je krajem prošle godine bio raspisan konkurs davanja vodnog zemljišta u zakup i to putem nadmetanja za lokaciju u blokovima 70, 44 i 45, a da je nakon tog postupka Sekretarijat za inspekciju, nadzor i komunikaciju kroz nezakonit postupak doneo rešenje o uklanjanju za sve plutajuće objekte.

Dodala je da su rešenja nezakonita jer glase ili na N.N. lica ili na one koji nisu vlasnici objekata, a ona koja glase na vlasnika ne sadrže ni osnovne druge uslove da budu zakonita.

BONUS VIDEO Original o falsifikatu na izbornoj listi! Sumnja se da ima više od 1.000 lažiranih potpisa građana, samo u Beogradu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar