Slobodan Negić, otac devojčice ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" otkrio je u "Utisku nedelje" događaj koji se, kako navodi, pre nekoliko dana desio pod okriljem ove škole. Naime, kako tvrdi Negić, doktorka Ranka Radulović koja je poslata u "Ribnikar" kako bi pomogla deci i roditeljima nakon tragedije, "decu je uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja".

„Normalno, u takvoj situaciji tražite nekog krivca. Ne bih ulazio u procenu psihijatrijsku izvršioca tog dela, ali moram da kažem nešto što se dogodilo javno… Danas sam bio na sastanku roditelja postradale dece i predstavnika svih relevantnih institucija Republike Srbije. Mi smo dobili izveštaj od javnog tužioca, tužioca za kriminal i sekretara ministarstva zdravlja, i na jednu konstataciju ‘šta će biti sa počiniocem zločina’, video sam ljudsku reakciju da će on učiniti sve da taj počinilac dela nikada ne napusti instituciju. Ja verujem da postoji želja da se to ostvari, međutim, kada sam postavio pitanje ko je doktorka Ranka Radulović, niko od prisutnih nije znao o kome se radi“, počeo je priču Negić.

On je zatim objasnio da je „doktorka Ranka Radulović zaposlena na neuropsihijatrijskom odeljenju KBC i poslata od strane ministarstva zdravlja, kao neko ko treba da pomogne u toj situaciji deci i nama roditeljima“.

„Radulović je 5. maja, unutar škole ‘Vranislav Ribnikar’ videla na hodniku decu, koja su došla da uzmu neke stvari iz škole, i sasvim slučajno je među decom bila i jedna od ćerkinih najboljih prijateljica… Radulović je pod okriljem te škole, uz znanje direktorke te škole, decu uvela u kabinet i tamo im puštala narodnu muziku i navodila ih i govorila im o tome da treba da se povežu sa duhovima i dušama svojim mrtvih prijateljica i prijatelja. Takođe, nastao je tajac kada sam danas to izneo na toj sednici“, navodi Radulović.

Gost „Utiska nedelje“ je rekao i da ove informacije iznosi u javnost pod punom moralnom odgovornošću i da je spreman da to odbrani na sudu, kao i da je dobio saglasnost majke jedne od dece koja su učestvovala u „mračnoj psihoterapijskoj seansi koju je sprovela Ranka Radulović“.

„Ne postoji niko kome je jasno kako se to dogodilo. Ja ću lično kao građanin ove zemlje uraditi sve što mi je u pravnoj moći da ta doktorka nikada više ne radi taj posao. To je bilo bez ikakvog znanja roditelja, devojčica koja je došla kući je bila uplakana i nije ni čudo što je bila uplakana u toj traumi od dana kad se to dogodilo“, smatra Negić.

On je zatim istakao da „doktorka Radulović ima firmu koja naplaćuje kurseve za obuku muzikoterapeuta“ i da ta ista doktorka na svojim javnim profilima na društvenim „danima apeluje na državu da se u svim predškolskim i školskim ustanovama otvori muziko-psihoterapijska radionica i da se zapošljavaju muzikoterapeuti, kao i da njena firma postane državna institucija“.

***

BONUS VIDEO: Slobodan Negić, otac devojčice ubijene u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u „Utisku nedelje“