Danas je na šalterima Pošte širom Srbije počela prijava za 100.000 vaučera vrednosti 10.000 dinara za subvencionisani odmor u našoj zemlji. Od ranog jutra stvorile su se velike gužve i ogromni redovi građana koji su požurili da se prvog dana prijave, s obzirom da su prošle godine u maju vaučeri podeljeni u rekordnom roku - za 10 sati. Ovaj put je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera već podeljena, a Udruženje "Moja Srbija" uputilo je poziv Vladi Republike Srbije da već u narednim danima pusti u opticaj dodatnih 150.000 vaučera.

Ispred pošte u beogradskom naselju Mirijevo je više stotina građana, a neki od njih su prilično poranili jer žele da obezbede pomoć za letovanje u Srbiji.

Foto: Instagram/serbialive_beograd

Gužva je i ispred novobeogradske pošti u Bulevaru Zorana Đinđića.

Kako javlja reporterka Nova.rs, građani strpljivo stoje u koloni i čekaju svoj red na ulazak u objekat.

Foto: Nova.rs

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor u Srbiji počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije koje rade 24 časa, gde građani podnose popunjene prijave i prateću dokumentaciju.

U Glavnoj pošti u Takovskoj, građani su počeli da pristižu sinoć već posle 23.00 sata, a pošta je oko ponoći već bila prepuna.

PROČITAJTE JOŠ:

Slična situacija je u pošti u Mladenovcu.

Foto: Nova.rs

Iz Ministarstva turizma najavili su da je obezbeđeno 100.000 vaučera, ali su i podsetili da su prošle godine „planuli“ u jednom danu.

Od ove godine će, umesto 5.000 dinara, iznos na vaučerima biti dupliran, a ministar turizma Husein Memić je rekao da se za objekte prijavilo 4.500 ugostitelja.

Foto: Nova.rs

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor podeljena je za samo par sati, saopštilo je Udruženje „Moja Srbija“.

Ko ima pravo na vaučer

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Kako se prijaviti?

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka, ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Foto: Instagram/serbialive_beograd

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja.

BONUS VIDEO: Stiže novi skok cena: Ranka Savić i Radojka Nikolić o tome kakvu računicu pravi država

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare