Jovan Memedović novogodišnji kviz Potera Foto:Adrenalin produkcija

"Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović posle više od 30 godina prekinuo radni odnos. Saopštenje RTS-a prenosimo celini", navodi se u saopštenju javnog servisa nakon što je ovaj popularni voditelj dao otkaz.

Kako se navodi na sajtu RTS, Radio-televizija Srbije izražava žaljenje zbog toga što je Jovan Memedović, jedan od najistaknutijih novinara i TV lica koji je doprineo ugledu RTS-a, posle više od 30 godina prekinuo radni odnos.

„Njegov odlazak je posledica Etičkog kodeksa koji je Upravni odbor usvojio, uprkos osporavanju stručnih službi RTS-a jer su pojedine odredbe u suprotnosti sa zakonima i programskim interesima javnog medijskog servisa, čime se urušava status i nanosi šteta našoj kući.

PROČITAJTE JOŠ

Kolegijum Radio-televizije Srbije obaveštava javnost da emisije Sasvim prirodno i kviz Potera ostaju na programima RTS-a sa Memedovićem kao zaštitnim licem koje su angažovale izvršne produkcije“, zaključuje se u saopštenju.

Vest o Memedovićevom otkazu objavila je i  njegova koleginica sa RTS-a i poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović.

„Kažu kolege da je Memedović prošlog petka dao otkaz na @RTS_Vesti. Koliko sam shvatila, kviz radi i dalje, to je eksterna produkcija“, napisala je ona na Tviteru.

***

BONUS VIDEO: RTS izveštaj sa protesta – 9. jun 2023

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare