U vikend izdanju novina „Nova“ pročitaćete braća Panić napustila Srbiju nekoliko sati pre hapšenja, firmi bliskoj SNS za osam dana tri posla od države i vlast se hvali uspehom EPS-a, a četiri puta podizali cenu struje.

„Nova“ piše raspisana poternica za sinovima kuma predsednika Srbije zbog umešanosti u prostituciju.

„Uroš i Miloš Panić su sa dvoje uhapšenih, Stankovićem i Sonjom L, organizovali prostituciju, tako što su na različitim internet-stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 dinara do 10.000 dinara“, navodi list.

Novine analiziraju i nastup predsednika Srbije na sednici Saveta bezbednosti u Njujorku: „Vučić proglasio pobedu koju je samo on video“.

U višečasovnoj debati, kako objavljuje list, mogle su se čuti ocene da je Priština ugrozila srpsku manjinu i da je morala da obezbedi period tranzicije pre ukidanja dinara, ali i zahtev, poput onog koji su iznele SAD, da Srbija kazni Milana Radoičića, zbog oružanog sukoba u Banjskoj.

Poziv na proteste ukoliko SNS uz preletače formira vlast u Beogradu, najavljuje za „Novu“ Miloš Jovanović, predsednik Nove Demokratske stranke Srbije.

„U takvoj situaciji, gde ne postoji vlast (u Beogradu, prim.aut.), preletanje dela opozicionih odbornika, a svi su u kampanji nastupili opoziciono, pa čak i Aleksandar Jerković, koji je vrlo oštro kritikovao vlast, ne bi popravilo pitanje legitimiteta, već bi pojačalo nelegitimnost“ smatra Jovanović.

„Nova“ otkriva kako „Konkord vest“ i „Konkord stil“ nastavljaju da dobijaju unosne ugovore: „Firmi bliskoj SNS za osam dana tri posla od države“.

Preduzeća iz ove grupacije, kako ističe list, kreću u renoviranje fasade objekta Gradske uprave, a nedavno su dobili i poslove čišćenja od dva javna preduzeća

„Nova“ se osvrće i na izjave ministarke energetike, koja ističe istorijski uspeh preduzeća, a ne pominje enormna poskupljenja: „Vlast se hvali uspehom EPS-a, a četiri puta podizali cenu struje“.

Dobit kompanije u 2023, kako se navodi, premašila je 800 miliona evra, uz pomoć države kroz pozajmice i subvencije, ali i preko leđa građana, kojima su računi poskupeli za više od 34 odsto.

List objavljuje i priču lekara iz seoskih ambulanti u sastavu Doma zdravlja Bogatić, koji se žale na uslove rada: „Optužuju direktorku da namešta specijalizacije“.

„Nova“ objavljuje da bi gradnja dugo najavljivanog projekta trebalo bi da počne najkasnije do juna: „I novi savski most deo projekta ’Expo 2027’“. Na zvaničnom sajtu srbija2027.gov.rs piše da će gradnja tunela kod Ekonomskog fakulteta početi ovog meseca, dok je zidanje novog mosta preko Save predviđeno za drugi kvartal godine

„Muzikom tragamo za Svetim gralom“ priča za „Novu“ Jovan Matić, frontmen „Del arno benda“, uoči beogradskog koncerta.

„Momenat da pesma nije samo puka zabava već prilika da promišljaš život kroz ritam jeste ono zbog čega sam zavoleo rege“, kaže lider ove grupe, koja je pionir ovog žanra kod nas. Pronađite svoj primerak novina „Nova“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar