Foto: printscreen Twitter/noviput, Nova.rs, Shutterstock

“Lekarska komisija odlučuje o mom povratku u školu. Lekar specijalista smatra da nisam u stanju da se vratim u školu. Već je tri meseca kako sam na bolovanju”, kaže Marija S. za Nova.rs.

Na naše pitanje da li bi bila u stanju da se ponovo suoči sa učenicima, s obzirom na to da su dvojica od njih trojice sve vreme u školi, i da postoji mogućnost da budu vraćeni u školu, kaže da nema konkretna saznanja.

“Nije provereno. Samo školski odbor zna šta je u žalbi koju su usvojili. Punoletni je ispunio sve uslove da bude isključen”, rekla nam je Marija S, nastavnica engleskog jezika u Srednjoj tehničkoj školi u Trsteniku.

Nastavničko veće Tehničke škole u Trsteniku ponovo će odlučivati o statusu učenika N.Ž. (17) i M.M. (18), koji su učestvovali u incidentu kada su na času engleskog jezika izmakli stolicu profesorki Mariji S. i sve to objavili na društvenim mrežama.

Podsetimo, Školski odbor je usvojio žalbe na odluku o isključenju, a srednjoškolci su nastavili da pohađaju nastavu do okončanja vaspitno-disciplinskog postupka.

“Znam samo da je tog dana kada smo trebali da održimo nastavničko veće, ministar prosvete rekao u jutarnjem program da su učenici izbačeni iz škole i stavio nas pred svršen čin. I mi smo glasali za isključenje. Sada ispada da je bila greška u proceduri. Inače, učenici, ova dvojica su sve vreme bili u školi, obavljali vaspitno diciplinski rad, i nisu pokazali da su se poravili”, ispričala nam je jedan od nastavnica ove srednje škole u Trsteniku.

“Danas je pedagoški kolegijum, pa će se dogovoriti. Posle toga će izdati i zvanično saopštenje. Svi smo zatečeni. Ali, s druge strane smo to i očekivali. Videćemo šta će biti dalje, i da li će nastaviti nastavu. Inače, dvojica su sve vreme na nastavi, a treći se ispisao”, kaže za Nova.rs jedan od nastavnika u ovoj srednjoj školi.

Ovaj nastavnik je prokomentarisao i zahtev Foruma srednjih škola da direktor Milan Glidžić treba da dobije otkaz zbog proceduralne greške prilikom disciplinskog postupka protiv trojice učenika.

“Nažalost, tu priča je pokrenula struja koja traži njegovu smenu. Klasična borba za vlast. Mi to znamo jer gledamo svakog dana. Mislim da je Školska uprava dobila preko dvadeset pritužbi iz škole. Ta struja samo to radi, i nažalost šteti svima nama”, kaže ovaj nastavnik.

Nastavničko veće odlučuje o konačnom statusu dva učenika, na predlog Tima za suzbijanje nasilja. U Školskoj upravi u Kruševcu preciziraju da u slučaju M.M. (18) koji nije izostajao sa nastave, trenutno se procenjuju efekti vaspitnog rada nakon čega će izneti Nastavničkom veću mišljenje o eventualnom isključivanju ovog đaka ili njegovom konačnom povratku u školu.

“Drugi učenik, N.Ž. nije pohađao školu iz raznoraznih razloga, bolesti, tako da nije bilo pojačanog vaspitnog rada, a s njim se trenutno radi”, rekli su iz Školske uprave u Kruševcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar