Foto: N1

"Majstori iz pakla", taj termin postao je sinonim za preduzetničku radnju "Volga grup", bar tako navodi čak 15 oštećenih porodica čija kupatila su u potpunosti razrušena, a nikada dovršena.

„Pozvao sam firmu koja se reklamirala preko sajta koja se zove Volga grup, na teren izlazi Aleksandar Jerinić i sklapa ugovor, uzima avans, uzima novac za sanitarije…Meni su uzeli 140.000, 141.146 dinara tačnije i sklopljen je ugovor da se renovipiranje obavi od 10. do 21. avgusta. Radovi su kasnili u startu, oni su nešto odlagali, pa su posle naknadno odlagali…Posle sam saznao, a i video sam i sam – sve je to naravno smišljeno i deo je taktike da neko odustane, a oni zadrže novac. Na kraju, istekao je rok, ugovor je raskinut. Obećali su da će da vrate, pa još jednom, pa još jednom, pa je to trajalo jedno dva meseca dok nisam podneo krivičnu prijavu i tužbu Osnovnom sudu za parnicu, i eto – pet meseci sam bio bez kupatila“, rekao je jedan od oštećenih Zoran Filipović, piše N1.

Svaka naredna priča je identična – „majstori iz pakla“ ostaju dosledni u svojim namerama da novac uzmu, a posao ne završe. Neko je oštećen za 100.000 dinara, a neko čak i za pola miliona.

„Naš slučaj je malo drugačiji od ostalih zato što oni nisu ni počinjali sa radovima, jer je preduslov bio da se prebaci bojler iz jednog kupatila u drugo i oni se na te radove nisu ni pojavili. Dali smo im 100.000 dinara, prilikom sklapanja ugovora. Mi smo mislili da smo mi jedini prevareni i prosto nismo znali kako da rešimo ovaj problem. I podneli smo tužbu i krivičnu prijavu“, kaže još jedna oštećena Sunčica Tomašević.

Svi su imali ugovore sklopljene sa rokom od 14 dana. Po zakonu o obligacionim odnosima, ugovor koji je zaključen na određeno vreme, raskida se samim istekom ugovora. Ostavši vez kupatila, ali i bez novca, naši sagovrnici podnose krivične prijave i počinju da alarmiraju javnost upozorenjima da ne angažuju ove majstore.

„Javila mi se jedna mlađa gospođa sa detetom od godinu ivpo dana, koja je ostala na ulici jer nije mogla da koristi kupatilo – i dan danas, to kupatilo nije u funkciji. Javio mi se čovek koji je penzioner, a inače je invalid, javila mi se doktorka koja nije mogla da koristi ordinaciju šest meseci, navodeći da je ostala bez pacijenata, da je ostala bez zarade za taj period od šest meseci, tako da mi se javio popriličan broj ljudi i svi su imali istu priču – isti problem da se pojave, uzmu novac i posle toga nestanu“, naglašava takođe oštećeni Goran Maletić.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se dobre vesti brzo šire, a loše još brže, ispostavilo se nakon istraživanja jednog od oštećenih da Volga grup koristi čak 35 web domena. Svi su u funkciji i svi nude profesionalne usluge popravke kupatila. Po svemu sudeći, firma je uredno registrovana i u Agenciji za privredne registre.

„Tu nema niakvih zabeležbi, nema ničega neobičnog. Broj računa kada se proveri vidite da on nije u blokadi. Sve što uradite da biste se zaštitili pravno sa te strane, ne možete na taj način da vidite ništa što bi bilo sumnjivo“, kaže adkokatica jedne od oštećenih Andrijana V. Popović i dodaje:

„Oni kada dođu, po rečima moje klijentkinje, oni su vrlo kulturni, vrlo pristojni, apsolutno tu ne postoji ništa da biste tu mogli da posumnjate u njihovu nameru ili slično do momenta dok ne predate novac“.

Kao najveći problem naši sagovornici izdvajaju to što ova preduzetnička radnja i dva odgovorna lica – Aleksandar Jerinić i Marko Dangubić i dalje neometano rade. Pa šta su onda dalji pravni koraci?

„Da se podnese tužba za povraćaj datog i za naknadu štete i da se preda krivična prijava nadležnom javnom tužilaštvu. To su koraci koje smatramo da svi oštećeni treba da urade“, naglasila je Popović.

I na samom kraju ostaje nam da čujemo i drugu stranu priče, navodi N1.

Ona nam je telefonskim putem obećana uz obrazloženje da „oni nisu krivi ni za šta“. Nakon obećanja, broj telefona postao je nedostupan.

BONUS VIDEO: Aranđelovac: „Staro zdanje“ čekalo renoviranje a dočekalo vatru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare