Nikola Vavić
Nikola Vavić Foto: Nova.rs

Nikola Vavić, jedan od braće Vavića koji su označavani kao vodje huliganske grupe “Alkatraz”, primećen je sinoć na železničkoj stanici “Prokop” tokom blokade koja je usledila nakon protesta protiv kopanja litijuma.

Kako za Nova.rs kaže jedan od građana koji je primetio i fotografisao Vavića, on se na mestu blokade pojavio u kasnim večernjim satima, nakon što se ovde formirala kritična masa građana. Nije bio među organizatorima blokade, ali se na “Prokopu” zadržao više sati – do jutra, pre intervencije policije.

Nova.rs nije uspela da potvrdi ulogu koju je Vavić sinoć imao, ni motive zvog kojih je posetio i zadržao se na “Prokopu”.

Ko je Nikola Vavić?

Višestruko osuđivan, Nikola Vavić odranije je poznat javnosti. Osuđivan je na tri i po godine zatvora zbog prodaje droge i držanja oružja, a za to delo je amnestiran 2012. godine, od strane tadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

Bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva šefa obezbeđenja splava „Blejvoč“, ali je u aprilu 2016. pravosnažno oslobođen optužbi, pisao je Krik.

Pročitajte još:

Nakon toga, u decembru 2017. godine osudjen je zbog prebijanja mlade devojke na splavu na Savi u Beogradu, i to na 6 meseci kućnog zatvora sa nanogicom. Taj postupak je, inače, u ime Trećeg osnovnog tužilaštva, vodio Nenad Stefanović, danas šef Višeg tužilaštva.

Njegov Stariji brat Aleksandar Vavić bio je vođa navijačke grupe „Alkatraz“. Protiv njega je do kraja 2009. podignuto 12 krivičnih prijava – za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških telesnih povreda, razbojništva i krađu, kako je otkrio Insajder.

Pročitajte još:

Uprkos tome, sudilo mu se samo jednom – jer je 2005. godine nožem ranio Stefana Gajića. Višegodišnje suđenje završeno je pravosnažnom presudom na 22 meseca zatvora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar