Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/Nova.rs

Vest da je Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj oolučila da bez objašnjenja otkaže ugovor sa SSB-om kojim im ovaj kablovski operator gotovo čitavu deceniju obezbeđuje besplatan internet i televiziju izazvala je buru negativnih kometara u javnosti. Mnogi građani ne mogu da veruju da se "donacije odbijaju samo zato što dolaze od političkih neistomišljenika vlasti", dok je za pojedine to "još jedan dokaz ludila koje vlada u Srbiji".

U mnoštvu komentara ispod tekstova o ovoj temi koji su pušteni na portalu Nova.rs Azra piše da je Vučić naredio totalni medijski mrak.

„Mora cela Srbija samo njega da sluša i gleda non-stop. A narod ko narod, veruje u laži i prazna obećanja pa zato tako i prolazi“, dodaje ova čitateljka.

Vladu to uopšte ne čudi.

„Ovo je privatna država u kojoj je „najbolji“ student vlasnik svega!!! A pola Srbije je stoka koja nema pojma ni o čemu“,  ističe.

Foto: Nova.rs

Pojedini čitaoci ocenjuju da je u pozadini želja nadležnih da kroz ovaj posao osiguraju dodatnu materijalnu dobit sebi i svojim saradnicima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tužno, ali ta deca će morati da u prepunoj bolnici gledaju izgradnju stadiona i mitinge SNS“, konstatuje se u jednom od komentara.

Za većinu čitalaca koji su komentarisali ovu vest, ona je još „jedan dokaz jednoumlja koje vlada u Srbiji“ i pokazatelj da „ludilo nema kraja“.

Foto: Nova.rs

I na društvenim mrežama vest je izazvala buru negativnih reakcija.

Građani se pitaju da li je moguće da je „propagadno ludilo stiglo i do humanitarne pomoći“ i da je „ustanova neće primiti samo zato što dolazi od onih koji nisu u svemu istomišeljenici vladajuće parijte“. Ističu da se i interes partije stavlja ispred interesa dece.

„Dečja klinika priznaje samo skraćenicu SNS“, piše jedan korisnik društvene mreže X, dok drugi podseća da ni pozorište u Pančevu nije dobilo ime Nebojša Glogovac, jer su funkcioneri naprednjaka procenili da nije bio politički podoban.

„Izuzetno sam šokiran. Prosto je sramotno i ponižavajuće kada se političari (SNS-a) njihovim prljavim prstima mešaju čak i u humanitarne gestove jedne kompanije kao što je SBB. Šta još treba da se desi da svo ovo omalovažavanje i obstrukcije sa njihove strane jednom zauvek završi?“ pita se takođe jedan od korisnika X-a.

Pojedini građani u svojim komentarima nemaju dilemu ni ko će biti sledeći distributer interneta i televizije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Komentari građana na ovu vest kreću se od početne neverice da je informacija o otkazivanju jedne takve donacije uopšte tačna do potpunog nerazumevanje zašto rukovodstvo bolnice na taj način bolesnoj deci uskraćuje pogodnost pristupa internetu i određenim medijima, koji pri tome ne predstavljaju materijalni trošak ni za tu ustanovu ni za roditelje dece.

Da podsetimo, Univerzitetska dečja bolnica u Tiršovoj zatražila je od kablovskog operatora SBB da iz te ustanove ukloni svoju opremu, kojom se tokom skoro decenije obezbeđuje besplatan internet i kablovska televizija.  U SBB fondaciji ocenili su da je reč o opstrukciji na nivou države, ali su ipak pozivali sve bolnice kojima je takva usluga potrebna da se jave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare