Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

U prvoj polovini ove godine u Nišu je izdata 51 građevinska dozvola, dok su u istom periodu prošle godine izdate 34 dozvole, pokazuju najnoviji podaci niške gradske Uprave za imovinu, a gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kazala je danas da je broj izdatih građevinskih dozvola i lokacijskih uslova povećan zahvaljujući većem interesovanju investitora, ali i tome što je grad "pritegao" Upravu za građevinu.

Na sastanku sa firmama koje grade stambene i poslovne objekte u Nišu Sotirovski je rekla da grad trenutno ima četiri investicije čija je vrednost veća od 10 miliona evra.

„To je dogradnja Tržnog centra „Delta planet“, stambenog kompleksa „Planet kapital“, stambenog kompleksa komanije „Vagres“ i pogona kompanije „Palfinger“, rekla je Sotirovski.

Ona je kazala da ukupna vrednost pomenute tri investicije premašuje 103 miliona evra.

„Dogradnja „Delte“ je investicija vredna više od 20 miliona evra, izgradnja „Planet kapitala“ više od 45 miliona evra, stambenog kompleksa „Vagres“ nešto više od 19 miliona evra, a više od 19 miliona evra košta i gradnja fabrike kompanije „Palfinger“, izjavila je Sotirovski.

Ona je kazala da je sastanak sa investitorima organizovala kako bi čula njihove probleme i predloge za rešavanje tih problema, ali i da bi demantovala izjave pojedinih niških opozicionih lidera.

PROČITAJTE JOŠ

„Laži su izjave pojedinih opozicionih lidera da gradska vlast u Nišu ima određene dogovore, da ne kažem dilove sa investitorima, da im se daju lokacijski uslovi ili mogućnost da grade bez građevinskih dozvola i da se na taj način ugrožava život u našem gradu na određenim lokacijama“, istakla je Sotirovski.

Ona je istakla da u Nišu „niko nikada nije vršio pritisak na investitore“.

„Zamolila sam ih na sastanku da ako bilo koji od mojih sagovrnika traži novac i zloupotrebljava svoju funkciju, da se poziva na bilo koga, uključujući i na mene samu da istoga trenutka to prijave nadležnim organima“, izjavila je Sotirovski.

Narodna poslanica „Dveri“ tamara Milenković Kerković iznela je proteklih dana u Narodnoj skupštini niz optužbi na račun rada gradske vlasti u Nišu i između ostalog rekla da u gradu „bukti urbanistička korupcionaška afera“.

Milenković Kerković je istakla da je u Nišu na delu „organizovana urbanistička pljačka“, navodeći kao primer da je „kompanija sa Karićevim kapitalom sa Kipra „Tesla park“ uspela da u sprezi sa lokalnom vlašću izmeni urbanistički plan i da javnu površinu mešovite namene i 3.5 hektara šume pretvori u građevinskog zemljite“.

***

BONUS VIDEO: Šta je sve sporno u medijskim konkursima u Nišu: Polovinu sredstava dobio jedan čovek

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar