Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„U ovom trenutku nama nedostaje jako važan odgovor kada su kocke nestale, da li su to kocke koje su naši sugrađani videli tamo negde preko puta ili nisu? To neka istražni organi utvrde, a mi imamo obavezu, i to smo planirali kroz budžet da uradimo projekat i da nastavimo uređenje keja“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotorivski povodom toga što je veliki broj kamenih kocki netragom nestao sa keja u blizini Jadranske ulice.

Ona je kazala da je dobro da se policija uključila i da radi svoj deo posla. Sotirovski je dodala da je Gradu Nišu jako važno da nastavi uređenje keja kako bi centar povezali sa naseljenjem Brzom Brodu i naseljima nizvodno, ka fabrici „Vulkan“ i Medoševcu.

„Imamo para za to, ali verovatno će radovi trajati više meseci. To ne može tek tako da se završi. Kada budemo uređivali kej, saniraćemo i taj deo gde je kocka odneta“, izjavila je Sotirovski na konferenciji za medije u Gradskoj kući.

Prema njenim rečima, tokom 2022. godine mnogo je kocki podignuto sa niških ulica, a grad ih čuva na jednom posebnom stovarištu.

POROČITAJTE JOŠ

Za sada nepoznati autor video klipa, koji su mnogi podelili, indirektno je optužio niški teniski klub za krađu kaldrme sa niškog keja u blizini Jadranske ulice gde se nalazi njihovi tereni. Uz snimak, postavljeno je pitanje gde je nestala, ko je ukrao, zašto baš na tom mestu, kako da niko ništa nije video i kome treba tolika kocka. U nastavku klipa snimljen je teren teniskog kluba „Radnički“ te nizovi kocki postavljeni preko belih linija.

Komentarišući to što se suočio sa ovakvim optužbama, te što su mu na vrata zakucali novinari ali i policija, Dragan Gocić, predsednik Skupštine kluba kaže da je najblaže rečeno, iznenađen ovakvim sledom događaja.

„Tu objavu video nisam a za nju sam saznao zahvaljujući poseti policijskih službenika Policijske stanice „Crveni Krst“. Ne znam kako je nekome uopšte palo na pamet da nestanak tih kocki sa nišavskog keja poveže sa nama. Mi tu kocku ovde imamo više od 30 godina, dobili smo je od donatora firme „Južna Morava“ koja je i napravila teniske terene ali i ovu kaldrmu na kojoj sada stojimo, od Jadranske ulice“, priča Gocić.

On je rekao da teniski klub kocku koristi kako bi zaštitio teren od vremenskih neprilika u zimskom periodu.

Prema svedočenju Nišlija, kaldrma nije nestala ovih dana već postepeno, godinama. Prema nekim tvrdnjama, deo je „ispario“ tokom radova, a deo su odnele obesne Nišlije.

BONUS VIDEO Gde je kocka sa niškog keja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar