Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Novine u gradskom prevozu koje je gradonačelnik Aleksandar Šapić pompezno najavljivao nedeljama - i dalje nisu u potpunosti zaživele. A problemi sa kojima se suočavaju građani i vozači ne prestaju.

Beli – novi kontolori, za koje se kaže da su počeli da rade – nismo videli na mnogim stajalištima. Nismo ih sreli ni u gradskom prevozu. Pokušali smo da proverimo i gde se nalaze autobusi 26 i 27 – međutim, naišli smo na problem – jer aplikacija za praćenje prevoza više ne radi. U istom problemu našli su se i građani, koji kažu da su ih novine zbunile.

PROČITAJTE JOŠ

„Trebalo je prvo to da srede sve, pa onda na kraju kad naprave sistem koji funkcioniše da kupimo karte, a ne da kupimo karte i da čekamo da sistem počne da funkcioniše“.

„Pošto smo navikli da u ovoj zemlji ništa ne funckioniše, tako da i ne koristim više aplikaciju ni ovo mi čak nije ništa jasno više“.

„Imaš nešto pa izgubiš sa obrazloženjem da je to bolje zato što sad nemaš, je l tako“, rekli su građani sa kojima smo razgovarali.

„Paradokslano je da to što je građanima trenutno veliki problem – a to je da ne znaju kad dolazi koji autobus – to odgovara privatnicima koji se finansiraju iz budžeta grada, jer grad više nema mogućnost da nadzire koliko su oni prešli kilometara, pa im isplaćuje iz budžeta po onom principu – majke mi prešao sam toliko i toliko – tako da sve to nije dobro ni za građane ni za gradski budžet“, smatra Nikola Jovanović iz Centra za lokalnu samoupravu.

Opširnije pročitajte na N1.

BONUS VIDEO Nova aplikacija za gradski prevoz krajem meseca: Kako da znamo kada će autobus?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar