Stojan Drčelić Foto: Nova.rs

Danas se navršavaju dve godine otkako nije sa nama Stojan Drčelić, glavni i odgovorni urednik novina „Nova“.

Drčelić je iznenada preminuo 19. juna 2022. godine, u 59. godini. Bio je deo tima portala Nova.rs od njegovog osnivanja u februaru 2020, gde je najpre obavljao funkciju urednika rubrike hronika. Od osnivanja novina „Nova“, u junu 2021. godine, bio je njihov glavni i odgovorni urednik. Prethodno je bio novinar i urednik u brojnim beogradskim medijima: „Blicu“ i „Kuriru“, nedeljniku NIN, „Nedeljniku“, „Frankfurtskim vestima“…

Važio je za jednog od najiskusnijih novinara sa bogatom karijerom urednika. „Borio se kao lav za novine ’Nova’, koje je podigao od nule, uz sve prepreke i nenormalna iskušenja, u vreme kad se štampani mediji spremaju za muzeje. Radio je sa pregnućem i zbog toga što je ponovo mogao da pravi novine kojih se, kako je stalno govorio, ’nećemo stideti’“, napisao je Stojanov tadašnji saborac, a sada glavni i odgovorni urednik novine „Nova“, Ranko Pivljanin.

PROČITAJTE JOŠ:

Drčelića je opisao kao novinara koji se poslu davao do kraja. „Bio je čovek koji ne trpi i ne pristaje na poniženja. Stojan, postojan i dostojan. Uprkos svemu, nije gajio gorčinu. Bio je istinski velik, obrazovan i širok u pogledima, a naročito raskošno duhovit: svaku muku je okretao na šalu i baštinio je mudrost i uzrečice koje su kolege po njemu nazvale ’drčelizmi’. Njegovim prijateljima i kolegama faliće te vrcave misli, čitaocima tekstovi, porodici sigurnost koju je ulivao kao posvećen otac i suprug“, napisao je Pivljanin.

BONUS VIDEO: In memoriam – Veselin Simonović 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar