Nikša Terzić, Kostadin Terzić, Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Firma Kostadina Terzića, sina direktora FK Crvena zvezda, pozajmila je tom fudbalskom klubu 2,6 miliona evra, pokazuje finansijski izveštaj Zvezde za 2023. I ma koliko bilo neobično to što jedna mala firma pozajmljuje milione najvećem klubu u Srbiji, još je neobičnije što je drugi sin Zvezdana Terzića - Nikša stavio hipoteku na svoju privatnu nekretninu i to kao garanciju za kredit koji je Crvena zvezda uzela od AIK banke.

FK Crvena zvezda je prošlu godinu završila u plusu od 3,7 miliona evra. Međutim, uprkos velikom prilivu novca morala je i da se zadužuje, što od privatnih firmi, što od banaka.

Tako je Zvezda uzela pozajmicu od firme “Goter construction”, čiji je suvlasnik Kostadin Terzić, sin direktora tog kluba Zvezdana Terzića. Prema podacima iz finansijskog izveštaja kluba za prošlu godinu, ukupna pozajmica iznosi 304.591.000 dinara ili oko 2,6 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

U ovom trenutku nije poznato u kakvoj je finansijskoj situaciji bila Kostadinova firma tokom 2023, budući da njen finansijski izveštaj nije objavljen, ali se zna da je samo godinu dana ranije zabeležila dobit od svega 5.500 evra.

Još je čudnije to što je Nikša Terzić, drugi sin Zvezdana Terzića, stavio hipoteku na svoju privatnu nekretninu kao garanciju za kredit koji je podigla Zvezda.

Naime, prema podacima do kojih je došao portal Nova.rs, 9. marta 2023. stavljena je “izvršna vansudska hipoteka na nepokretnost založnog dužnika Nikše Terzića”, a radi “obezbeđenja i naplate u celosti potraživanja poverioca od Fudbalskog kluba Crvena zvezda”. Kako se navodi u dokumentaciji, poverilac je AIK banka, a prema ugovoru korisnik je Zvezda.

Ugovor obuhvata “kreditnu liniju” (maksimalan iznos koji klijent može povući) od 530 miliona dinara ili oko 4,6 miliona evra, a zajam je odobren na period od 15 meseci, zaključno sa 29. martom 2024.

Nikšina nekretnina nalazi se u Ulici Vase Pelagića u opštini Savski venac, gde je cena kvadrata veoma visoka. Stan ima 69 kvadrata. Takođe, reč je objektu koji je sagrađen bez dozvole, ali je u međuvremenu legalizovan.

Svi ovi podaci navedeni su i u Katastru nepokretnosti.

Inače, sinovi Zvezdana Terzića u više navrata našli su se u centru pažnje javnosti.

Kako je Nova.rs nedavno pisala, firma “Goter Construction” dobila je posao na Moravskom koridoru, koji je jedan od najvećih državnih projekata. Partner Kostadina Terzića – Slobodan Govederica – rekao je za Nova.rs da da posao na Moravskom koridoru nisu dobili ni preko države, niti preko konzorcijuma “Behtel – Enka”, već su preko privatnih kontakata angažovani kao podizvođač podizvođača.

Govedarica nije hteo da otkrije koja je to firma podizvođač, preko koje su dobili posao, navodeći da nije iz Beograda. On je takođe rekao da je reč o autoputu od 112 kilometara, ali da oni nisu angažovani na celoj deonici niti se bave asfaltiranjem, već da su zaduženi za transport materijala.

Portal KRIK prethodno je objavio je da je firma Kostadina Terzića angažovana na projektu Beograd na vodi.

Brutalno premlaćivanje fudbalskog menadžera

Braća Terzić našli su se i u centru pažnje javnosti nakon što su pretukli fudbalskog menadžera. Privedeni su dva dana kasnije, a u pritvoru su proveli skoro mesec dana.

Kostadin Terzić bio je zaposlen u Fudbalskom savezu Srbije, ali nije poznato da li je i dalje tamo angažovan. S druge strane, njegov brat Nikša radio je u BIA. Da li je i dalje tamo, nije poznato. Spekulisalo se da će zbog premlaćivanja službenim pištoljem protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak i sve je na tome stalo.

Kako je Nova.rs pisala, nakon toga, policija je u njegovom stanu pronašla šest nelegalnih pištolja. To piše u zapisniku o pretresu.

„Reč je o šest pištolja za koje nije imao neophodnu dokumentaciju, ali i još neki predmeti koje ne bi trebalo da poseduje iako je u tom trenutku bio zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agencije (BIA) poput saobraćajne šargarepe (svetleća signalizacija saobraćajne policije). Interesantno je da protiv njega nije podneta prijava za nelegalno oružje“, kaže izvor Nova.rs.

BONUS VIDEO Marakani treba novi izgled, ali na staroj adresi: Kako je Terzić procenio vrednost građevinskog zemljišta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare