Siniša Mali Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Za tačno 10 dana, građani su skenirali i uneli u aplikaciju više od pet miliona fiskalnih računa, u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, objavo je ministar finansija Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Trenutno ima, kako je napisao, i gotovo 200.000 registrovanih korisnika. Mali je naglasio da je zadovoljan odzivom građana uprkos tome što više nema slanja koverata sa fiskalnim računima.

„Prvo izvlačenje u okviru nagradne igre biće održano u subotu, 28. januara 2023. godine, kada će biti dodeljena dva stana u Beogradu“, napisao je Mali.

Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ prvi put se organizuje u digitalnom formatu, istakao je on na Instagramu i dodao da umesto slanja koverata, građani skeniraju QR kod putem aplikacije na mobilnom telefonu.

Pročitajte još:

Mali je podsetio i da preko jednog uređaja može da se napravi najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona, kako bi mladi koji moraju biti punoletni prijavili starije, koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone.

„Ukoliko, iz nekog razloga, račun ne može da se skenira, moguć je unos potrebnih podataka sa računa, čime je račun unet u aplikaciju i ravnopravno će učestvovati u nagradnoj igri, a račun se nakon skeniranja ne mora čuvati“, istakao je ministar finansija.

Uzmi račun i pobedi, nagradna igra
Foto: Printscreen/RTS

U nagradnoj igri, naglasio je, mogu učestvovati svi fiskalni računi sa QR kodom izdati u novom sistemu e-fiskalizacije i ne postoji minimalan iznos računa. Mali je rekao da će biti dodeljeno ukupno deset stanova u Beogradu, a po jednoj emisiji koje će se tradicionalno emitovati na RTS-u će se dodeljivati po dva stana.

Prva emisija je u subotu 28. januara, a poslednja u subotu, 25. februara 2023. godine.

BONUS VIDEO: Siniša Mali minimalna zarada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar