Podeli
Aleksandar Seničić / Foto: N1

Svaka pomoć je dobrodošla, ali specificnost programa subvencija za podršku turističkim agencijama, jeste da se on odnosi isključivo na agencije koje su organizatori turističkih putovanja, ali nije dobro da je to usmereno samo na taj segment jer - manje posredničke agencije su na ivici egzistencije i likvidnosti, rekao je Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije Turističkih agencija.

Takvih posredničkih agencija ima oko 700, a zapošljavaju do 1.400 ljudi, naveo je on.

“Mozda je moglo to na neki drugačiji način, ili ako postoji ikakva mogućnost da se u narednom budžetu nađe pomoć na neki nacin za manje posredničke agencije”, istakako je.

Povezane vesti:

Vlada Srbije je usvojila program za podršku turizmu u vrednosti od 150 miliona dinara. Na osnovu tog Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu turističkih agencija, zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom kovid-19, Ministarstvo je raspisalo javni poziv za dodelu subvencija koji je otvoren do 4. decembra.

Govoreći o garancijama putovanja, Seničić je rekao da se može desiti da od 400 turističkih agencija bude samo 30 agencija koje su potpisale sa osiguravajućim kućama ugovore.

“Može se desiti da ostane samo 30 agencija koje će konkurisati za ove subvencije, a veliki deo novca predviđenog za pomoć da ostane u budžetu neiskorišćen”, jer ne mogu da dobiju ponude osiguravajućih kuća, a bez toga ne mogu da rade, kazao je on.

“Nadamo se da ćemo uspeti da obezbedimo ponude za sve turističke agenije, da svako moze da dobije validnu ponudu… ali vreme nam do 4. decembra curi”, dodao je.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar