Štrajk poštara Foto:Nova.rs

Radnik Pošte Zoran Pavlović izjavio je za N1 da nije tačno da su zahtevi zaposlenih u tom preduzeću koji su u obustavi rada, ispunjeni, kako to tvrdi direktor Zoran Đorđević.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je juče da su prihvaćeni svi zahtevi radnika koji protestuju, ali je Pavlović za Novi dan TV N1 negirao te navode.

„Samo jedan zahtev je usvojen – da će biti isplaćena zarada iz dobiti. Onaj najbitniji zahtev – uvećanje osnovne zarade za 30 odsto – naravno da nije ispunjen, niti može da bude, jer moraju da se ispune određene procedure“, naglasio je.

Naime, Nadzorni odbor bi kroz izmenu i dopunu plana morao da uveća masu za zarade za 30 odsto, a zatim da ta odluka bude prosleđena Vladi Srbije na saglasnost, objasnio je Pavlović.

PROČITAJTE JOŠ:

Model koji je juče predložio Đorđević je nesprovodiv, dodao je Pavlović i naglasio da povećanje zarada nije moguće bez uvećanja mase za zarade, i izmene i dopune kolektivnog ugovora.

„To je jedna priča da se zaposleni prime i prekinu obustavu“, ocenio je sagovornik N1.

Naglasio je i da je prema izveštaju o realizaciji plana poslovanja za ovu godinu, za zarade isplaćeno 540 miliona dinara manje u odnosu na plan, što znači da je svakog meseca svakom radniku isplaćeno po četiri odsto manja plata.

Štrajk poštara Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

„Obustava se širi i dalje. Mora da se uključi Vlada, resorni ministar Mihailo Jovanović koji je ovde 20 godina radio. Ovo nije dobro ni za preduzeće, ni za zaposlene, ni za građane kojima se ja izvinjavam zbog neisporučivanja poštanskih pošiljaka“, poručio je Pavlović.

Kazao je da radnici Pošte nisu „silni i besni“, nego im je „jednostavno ugrožena egzistencija“, i da njih 11.000 ima prosečnu zaradu od 55.000 dinara.

Pavlović je naglasio i da iza obustave rada ne stoji nijedan sindikat, i da su se radnici organizovali spontano.

BONUS VIDEO: V. D. Pošte Zoran Đorđević: Ispunili smo sve zahteve radnika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar