Foto: N1

Na zvaničnoj internet stranici Fijata u Srbiji, objavljena je fotografija unutrašnjosti fabričke hale u kojoj se postavlja nova oprema za proizvodnju električnog automobila od 2024. godine. Fotografija je propraćena informacijom da novi model još nije imenovan, ali da če oprema biti ,,konfigurisana da podrži i potencijalnu proizvodnju drugog modela’’.

Od početka tranzicionog perioda za prelazak na proizvodnju električnog automobila u Fijatu, novinarskim ekipama nije bilo omogućeno da uđu u fabričke hale, a i radnicima je strogo zabranjeno fotografisanje unutrašnjosti zgrade.

Predstavnici fabričkog sindikata, obavestili su medije da su radovi na instaliranju nove opreme u toku, a fotografija koja je objavljena na zvaničnoj internet stranici Fijata je prvi put, da javnost vidi kako sve to izgleda.

Foto: FCA Srbija

Na zvaničnom sajtu Fijata za Srbiju, objavljeno je da je ,,dolazak nove opreme i usklađivanje sa inovativim tehnološkim procesima, prekretnica za budućnost kompanije’’.

,,Ovi koraci menjaju kurs i grade savremenu tehnološku kompaniju za održivu mobilnost. Naš projekat je važan deo globalne strategije elektrifikacije Stellantisa, sa ambicioznim i jasnim ciljevima na čijoj realizaciji uspešno radimo“, izjavio je Jovica Jovanović, idustrijski drektor FCA.

,,Stellantis će u svojoj fabrici u Kragujevcu u Srbiji instalirati novu električnu platformu za proizvodnju električnih automobila od sredine 2024. godine. Stoga će Srbija i njena fabrika u Kragujevcu igrati ključnu ulogu u strateškom planu.

Novi električni automobil koji će tek biti imenovan, proizvodiće se u kragujevačkoj fabrici. Postrojenje bi takođe moglo biti konfigurisano tako da podrži potencijalne dodatne količine drugog modela na osnovu kontinuiranog poboljšanja performansi“,  objavljeno je na zvančnoj stranici Fijata.

BONUS VIDEO: Zašto i dalje ne znamo šta piše u ugovoru države sa Fijatom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare