Telekom Srbija Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Prištinski organi su usvojili žalbu telekomunikacione kompanije MTS d.o.o. na prethodnu odluku o brisanju iz registra privrednih društava, tako da ta firma nastavlja da posluje na Kosovu i Metohiji, saopštio je Telekom Srbija.

Agenciji za privredne registre u Prištini (ARBK) naloženo je da sve izmene i podatke u registru ponovo sagleda, uz strogo poštovanje Briselskog sporazuma i drugih merodavnih propisa.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, čije je MTS d.o.o. zavisno društvo, izjavio je da je kompanija izuzetno zadovoljna takvom odlukom, koja „potvrđuje istinu i vraća pravnu sigurnost za poslovanje i funkcionisanje MTS d.o.o, u skladu sa vladavinom prava“.

„Nakon velike i teške borbe za sada je istina pobedila, što je od ogromnog značaja za naše zaposlene, korisnike i ljude koji žive na Kosovu i Metohiji“, kazao je Lučić.

Prema njegovim rečima, to je samo početak u daljem radu i razvoju MTS d.o.o, koja će, kako je naglasio, sigurno postati lider kvalitetom i raznovrsnošću svojih usluga.

„Posebno želim da zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ostalim predstavnicima naših institucija na svom mukotrpnom radu, posvećenosti i zalaganju tokom ovog izuzetno teškog postupka“, rekao je Lučić, uz zahvalnost i predstavnicima međunarodne zajednice.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar