Prilaz rafineriji je odblokiran, ali su poljoprivrednici sa traktorima ispred i i dalje u pripravnosti čekajući nastavak pregovora sa predstavnicima Vlade u nedelju u Kisaču, rekao je Goran Filipović iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika.

On je za N1 rekao da nijedan traktor nije otišao, da su svi tu i da se nadaju pozitivnom ishodu razgovora u nedelju.

Poziv premijerki je upućen nakon sastanka poljoprivrednika u Pazovi, gde je odlučeno da se sve podigne na viši nivo.

Na pitanje da li su poljoprivrednici zadovoljni onim što je dogovoreno juče, Filipović kaže da ima puno nagomilanih problema.

Pročitajte još

„Ovo su goruće teme koje su neophodne da bismo se sklonili sa ulice – plavi dizel i berza koji nas guše“, rekao je on, dodajući da su stavovi poljoprivrednika podeljeni, „neki su skeptični neki zadovoljni“.

Kako je kazao, predstavnici Vlade su voljni za povećanje subvenncija na 35 hiljada dinara, uz pravdanje računima, ali to je otvoreno pitanje do razgovora u nedelju.

„Imamo mi teških pregovora, imali smo krovni sastanak, ali trajaće ovo još. Morali smo na ulice. Imamo čvrst stav vlade, ali mora da uđe u papir, da imamo garancije“, kazao je on.

Prema njegovoj oceni, volje ima i da vlada vidi da su poljoprivrednici u problemu.

„Ništa nije politički smišljeno, ima gorućih problema. Alko ne počnemo ovo rešavati mi ćemo se jedan po jedan ugasiti“, istakao je Filipović.

BONUS VIDEO Goran Filipović o protestu poljoprivrednika i razgovorima u nedelju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar