Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Mostar, prvim letom Er Srbije na novoj direktnoj liniji od Beograda do tog grada Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

Er Srbija (Air Serbia) je saopštila da je danas uspostavila direktne letove između Beograda i Mostara, koji će biti tri puta nedeljno. Prvim letom u Mostar je doputovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Avioni „embraer 175“ će do Mostara leteti tri puta nedeljno – ponedeljkom, petkom i nedeljom, let će trajati 50 minuta, a cena povratne karte kreće se po ceni od 104 evra.

Aerodrom u Mostaru, avion Er Srbije FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Uvođenjem Mostara u mrežu, srpska nacionalna avio-kompanija je proširila broj regionalnih destinacija do kojih leti, a najavljeno je da će tokom leta saobraćati između Beograda i 16 gradova bivše Jugoslavije.

Vučića, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti BiH, gde će prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, dočekali su predsjedavajuća Veća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i premijerka HNŽ-a Marija Buhač.

Ugovor između Grada Mostara, kompanije Er Srbija i mostarskog aerodroma potpisan je 2. februara u mostarskoj Gradskoj većnici, čime je ta linija obnovljena nakon više od 30 godina.

„Avio-linija Beograd-Mostar je naš interes, kao i interes Bosne i Hercegovine. To su naši interesi, to je partnerska zemlja, idemo u partnerstvo. To je dobro za naš narod, karte će biti veoma jeftine i moći će da putuju ljudi iz Nevesinja, Ljubinja, Trebinja. Svi će moći da koriste mostarski aerodrom”, rekao je Vučić ranije za RTS.

Bonus video: 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare