Avion Ersrbija Foto:TANJUG/ AIR SERBIA

Kompanija Er Srbija odabrana je putem javnog poziva kao aviokompanija koja će obavljati direktne letove na relaciji Mostar - Beograd - Mostar, preneo je danas portal Klix.ba.

Linija će biti dostupna od kraja aprila do završetka oktobra uz mogućnost produženja.

Letovi su predviđeni ponedeljkom, petkom i nedeljom, a Er Srbija će za tu liniju koristiti avion embraer E175.

U narednih sedam dana sledi definisanje ostalih tehničkih detalja i potpisivanje ugovora, nakon čega će karte biti u prodaji.

Pročitajte još

Kako piše portal, aerodrom u Mostaru se već duži vremenski period borio sa lošim rezultatima poslovanja, ali su 2023. godine uvedene nove linije poput one sa italijanskim gradom Fođa.

Prema poslednjim informacijama, Aerodrom Mostar bi mogao ići pod koncesiju uz podršku Evropske unije, koja je izdvojila 350.000 konvertibilnih maraka ili oko 175.000 evra za izradu strategije razvoja i poboljšanje poslovanja mostarskog aerodroma, koji vidi kao ogromni potencijal za međunarodni vazdušni transport putnika.

U cilju ostvarivanja što boljih rezultata, Vlada Federacije BiH je u novembru 2023. godine izdvojila 3,6 miliona konvertibilnih maraka ili 1,8 miliona evra za unapređenje aerodroma u Mostaru, ali i Sarajevu i Tuzli.

BONUS VIDEO Ko je kriv za gužve? Dok građani kažu – „pakao“, Er Srbija optužuje aerodrom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar