Ana Brnabić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić saopštila je na sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, kojoj je predsedavala, da su rezultati najvažnijih ekonomskih pokazatelja u svim privrednim oblastima u prvom kvartalu ove godine bolji od očekivanih.

Do dobrih rezultata dovelo je nekoliko činilaca, rečeno je na sednici, među kojima su promena u strukturi izvoza, jer se u inostranstvo plasira sve više visokotehnoloških proizvoda, rast investicija, posebno kada je reč o gradnji zgrada i objekata, kao i rast cena na inostranom tržištu poljoprivrednih proizvoda, posebno ratarskih.

Izazovi koji mogu da se pojave odnose se na mesne prerađivačke industrije zbog poremećaja na evropskom i svetskom tržištu zbog pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

U privredi su trendovi i dalje stabilni, a i sektor usluga je nastavnio sa oporavkom.

Kada je reč o turizmu, tu se tek očekuju bolji rezultati, na šta upućuje i činjenica da je za nešto više od sat vremena podeljeno 20.000 vaučera, pored prethodnih 100.000 podeljenih u januaru, i da interesovanje građana za njih ne jenjava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar