Protest Poljoprivrednika traktori u Raci
Foto: Nova.rs/video

Agencija za bezbednost saobraćaja raspisala je javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnih ramova za traktore, koje će prodavati firma „Jadran doo“, poznata po dobijanju velikog broja raznovrsnih poslova koji se finansiraju iz javnih prihoda.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ove godine za to je opredelilo 125 miliona dinara, prenosi Nova ekonomija.

Kako je saopštila Agencija za bezbednost saobraćaja, posao prodaje zaštitnih ramova poveren je preduzeću Jadran doo iz Beograda, koje se prema evidenciji agencije za privredne registre (APR) bavi građevinskim poslovima, završnim radovima u građevinarstvu, antikorozivnom zaštitom, spoljnom i unutrašnjom trgovinom.

Kako je pre dve godine prenela Nova ekonomija, „Jadran doo“ je, na primer dobila posao digitalizacije turističke ponude Srbije, zajedno sa firmama Khaoticen i New Metrics.

Kako je prošle godine u septembru pisala Nova ekonomija, Republička direkcija za imovinu krajem avgustu je oglasila tender za projektovanje i izvođenje radova na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta Češkog doma u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ

Ugovor vredan 229,7 miliona dinara bez PDV-a tada je dodeljen grupi ponuđača u kojoj je bio i Jadran doo iz Beograda.

Kako je početkom godine pisala Nova.rs, Jadran doo dobila je od preduzeća Vojvodina vode, Elektroprivrede Srbije (EPS), Elektromrežom Srbije, a radila je, između ostalog i na projektima sa firmom Milenijum tim koja učestvuje u projektu Beograd na vodi, kao i sa firmom Telesec.

Cilj – bolja bezbednsot poljoprivrednika

Resorni ministar Goran Vesić izjavio je tim povodom da su u poslednje tri godine u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali traktori poginule 83 osobe, a povređeno njih 542, i to samo na putevima.

Dodao je da u Srbiji ima oko 100.000 traktora bez zaštitnih ramova.

Od sredstava izdvojenih za ovu godinu biće proizvedena 3.422 zaštitna rama, što znači da je cena jednog oko 310 evra. U prethodnoj godini su proizvedena 4.652 rama za tarktore, i njihova podela je uveliko u toku, dodao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar