Dubravka Đedović Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Ministarka energetike Dubravka Đedović izjavila je danas da će od juna plate radnika Elektroprivrede Srbije (EPS) biti veće za šest odsto, kao i da neće biti otpuštanja, niti privatizacije.

„Od juna veće plate za 6 odsto radnicima EPS-a ! Netačne su sve priče o privatizaciji i otpuštanjima“, napisala je Đedović na svom nalogu na Instagramu.

Ona je jutros za televiziju Pink rekla da ministarstvo na čijem je čelu nema za cilj privatizaciju EPS-a, već je cilj da stvaranje uslova za bolje poslovanje, a time i bolje uslove za rad.

„Sigurna sam da su reforme ispravne. Ne plašim se protesta niti kritika, zanima me šta će ostati za pet ili deset godina. Želim da uverim radnike da neće biti masovnog otpuštanja, naprotiv, od reforme će i oni imati koristi. Kao što smo i obećali predstavnicima radnika, plate zaposlenih u EPS-u biće povećane od juna za šest odsto“, rekla je Đedović za Pink.

Ova najava ministarke Đedović dolazi svega sat vremena nakon protesta radnika Kolubara-Jedinstvo, koji su revoltirani zbog transfera EPS-a iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, zatražili hitnu i neopozivu ostavku ministarke Đedović.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare