Glavni ljudi Agencije za kontrolu leta zarađuju milionske iznose, to je postalo opšte mesto proteklih godina kad je ova agencija u pitanju. Generalni direktor radi za više od milion dinara mesečno, finansijski direktor prima nešto manje, ali dok se ne bavi investicijama i finansijama - vreme provodi na Kubi, u društvu SNS kadra. Njegovo društvo čine oni koji su devastirali Kopaonik, pokloni zemlju Linglongu, a zajednička im je privrženost vladajućoj partiji.

Prema saznanjima portala Nova.rs, prvi čovek SMATSA-e (Serbia and Montenegro Air Traffic Services), generalni direktor Predrag Jovanović, mesečno zarađuje čak 1.150.000 dinara.

Direktor za investicije i finansije u istoj firmi, Nikola Jokić, na mesečnom nivou prihoduje 725.000 dinara.

Ekonomski direktor SMATS-a Nikola Jokić, osim što zarađuje besne pare, kreće se i u interesantnom društvu. Nedavno je viđen na Kubi u društvu, između ostalih, Velizara Đerića, nekadašnjeg ministra sporta u Jugoslaviji, koji je već nekoliko godina na čelu Srpskog kompanijskog sportslkog saveza. Inače, Đerić nije krio svoju privrženost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Tako je pre nekoliko meseci rekao da je za preporod sporta u našoj državi zaslužan, ni manje ni više, nego predsednik.

“Narod je uz predsednika Aleksandra Vučića. Ja njega u svemu podržavam, naročito na polju sporta. Kao bivši ministar sporta, znam šta sam sve radio u tom periodu. Recimo, čekali smo mnogo da bismo mogli da obezbedimo najosnovnija sredstva za, na primer, putovanje reprezentacije u Sidne. Sada je, zahvaljujućo njemu, potpuno druga priča. Sport nikada nije imao bolje uslove. I profesionalni i rekreativni. Veliko mu hvala za to. Svedoci smo renesanse na infrastrukturnom planu. Nadam se i da će moja ljubav – boks, dobiti ozbiljan centar, kao što se planira za odbojku i vaterpolo”, rekao je Đerić.

On je bio i predsednik Bokserskog saveza Beograda, potom Srbije, kao i potpredsednik Bokserskog i Kik boks saveza Jugostavije, član Upravnog odbora Sportskog saveza Srbije, KK Partizan, RK Crvena zvezda i član predsedništva Olimpijskog komiteta Srbije.

Još jedan prijatelj viđen na Kubi u društvu Jokića je Ignjat Rakitić, smenjeni predsednik opštine Raška. On je, inače, prestao da obavlja ovu funkciju zbog pravog urbanističkog haosa na Kopaoniku. Ipak, kako piše Blic, čini se da Rakitića čeka nova fotelja. Prema saznanjima ovog medija, Rakitić bi mogao da postane direktor Nacionalnog parka Kopaonik, što je funkcija koju još od 2008. godine obavlja njegov biši tast Bojan Milovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Za njegovu smenu zaslužni su upravo partijski drugovi iz SNS, s obzirom na to da su mu u oktobru 2022. izglasali nepoverenje, te ga označili kao glavnog krivca za nelegalnu gradnju na Kopaoniku.

Ignjat Rakitić Foto:raska.gov.rs

U društvu bogatog direktora i SNS kadra na Kubi se našao i Jovan Vorkapić, koji je na čelu Republičke direkcije za imovinu. Vorkapić je verovatno najpoznatiji po tome što je 2019. godine potpisao ugovor s Linglongom, na osnovu kojeg je ova kineska kompanija postala vlasnik skoro 100 hektara parcele za gradnju fabrike automobilskih guma.

Spornim licima s kojim se bogati direktor druži ovde nije kraj. Tu je i Slađan Mančić, član Glavnog odbora SNS I bivši predsednik opštine Ruma. Pre nego što se pridružio vladajućoj partiji, bio je radikal.

U društvu su se našli u direktor Agencije za upravljanje lukama Srbije Vuk Perović, te sudija Disciplinskog suda Advokatske komore Beograda Jovan Armić.

Inače, javnosti je od Nikole Jokića verovatno poznatiji njegov otac Aleksa Jokić, čovek koji unutar SNS ima ogroman uticaj, a koji je bio i deo režima Slobodana Miloševića. Bio je ministar saobraćaja u Vladi Mirka Marjanovića tokom devedesetih godina, načelnik Kosovskog okruga, ali i direktor Pošte Srbije. Kada je, 2012. godine, Vučić imenovac za prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačoća, Jokić je postao šef Vučićevog kabineta.

BONUS VIDEO Srbija u v.d. stanju: Drže li se u partijskoj šaci i direktori i radnici? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare