Zlatibor planina turizam cena novogodisnjih aranzmana
Zlatibor Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Početak decembra već beleži rezervaciju preko 50% smeštajnih kapaciteta za novogodišnje praznike na Zlatiboru. Cene noćenja u privatnom smeštaju kreću se od 20 do 30 evra po osobi dok hoteli uglavnom prodaju trodnevne aranžmane po cenama od 120 pa i do 750 evra.

Organizovan dočeg na Kraljevom trgu i trodnevni koncerti, bili su razlog da mnogi „prelome“ i za doček 2022. godine odaberu ovu planinu, koja tokom novogodišnjih praznika tradicionalno beleži rekordnu posećenost.

Raznovrsna ponuda novogodišnjih aranžmana, prateći sadržaji i koncerti na otvoren, godinama unazad su razlog da turisti biraju Zlatibora za boravak tokom novogodišnjih praznika. Iako su cene smeštaja i do tri puta veće u odnosu na vansezonu, prema trenutnom interesovanju, očekivanja su da će se na ovoj planini, za Novu godinu, tražiti krevet više.

„Interesovanje turista je ogromno, trenutna popunjenost, prema informacijama koje smo dobili od saradnika, je oko 55% što je za početak decembra rekordna brojka. Cene su raznovrsne i prilagođene različitim mogućnostima.

Kreću se od 40 evra za polupansion po osobi pa do 250, zavisno kvaliteta objekta i pratećeg programa. Kada su više cene u pitanju, one uključiju novogodišnju svečanu večeru, korišćenje spa centra, igraonica i brojnih drugih pratećih sadržaja. Zadovoljni smo dosadašnjom popunjenošću o očekujemo da će Zlatibor, tokom praznika posetiti između 40 i 45 hiljada gostiju“, rekao je za Nova.rs direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Jedan od Zlatiborskih hotela sa najdužom tradicijom, koji se među borovima nalazi u samom centru je hotel „Palisad“. Saznali smo, kako je u ovom hotelu organizovan doček i koje su cene.

Zlatibor planina turizam cena novogodisnjih aranzmana
Zlatibor Foto:Slavica Panić/Nova.rs

„Trodnevni aranžman koji uključuje svečani doček uz muzički program i svečanu večeru, na bazi polupansiona je od 350 evra po osobi. U ponudu je uključena i repriza novogodišnje večeri, dečja igraonica, animatori i brojni drugi prateći sadržaji. Rezervacije su u toku, očekujemo dobru popunjenost ali i dalje sve zavisi od važećih mera koje će biti tih dana na snazi jer naše poslovanje, u periodu epidemije, se zasniva na poštovanju svih mera“, rekla je za naš portal Katarina Cicvarić iz hotela „Palisad“.

Veliki broj rezervacija prati i boravak u privatnom smeštaju. Zavisno od lokacije i opremljenosti apartmana, noćenje po osobi je od 20 do 40 evra.

Pročitajte još

„Uglavnom se izdaju apartmani za četiri noćenja. Cene su od 80 do 120 evra za četiri dana po osobi, zavisno od toga da li su u pitanju apartmani sa jednom ili dve spavaće sobe, za četiri ili šest osoba, ali možemo reći da je prenoćište po osobi, tokom praznika oko 20 evra. Studio apartmani, za dve osobe, su od 60 do 80 evra. U pitanju su lokacije bliže centru i apartmani koji su jako dobro uređeni, opremljeni svime što gosti očekuju. U ponudi su i kuće, koje se izdaju za 100 do 300 evra po danu, zavisno od lokacije na kojoj se nalaze i od broja gostiju. Interesovanje je veliko i može se reći da je već oko 50% raspoloživih apartmana već rezervisano“, rekao nam je Predrag Terzić, agent jedne od agencija koje se bave izdavanjem smeštaja na Zlatiboru.

Oni koji se odluče za boravak u privatnom smeštaju, kako dosadašnja iskustva potvrđuju, Novu godinu dočekaće na Kraljevom trgu gde su, u organizaciji opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor, najavljene tri koncertne večeri. Na koncertnoj bini u novogodišnjoj noći smenjivaće se Vesna Zmijanac, Alen Islamović i trubački orkerstar Dejana Jevđića. Prvog januara publika će pevati sa Senidom Hajdarpašić a za drugi januar najavljenje koncert grupe Parni Valjak.

Na Zlatiboru je pao i prvi sneg, da li će ga biti tokom praznika još niko sa sigurnošću ne može da kaže. Ipak, prateći sadržaji, po kojima je Zlatibor i najpoznatija turistička destinacija u Srbiji, pružiće priliku turistim za aktivan i sadržajan boravak tokom novogodišnjih praznika.

Bonus video: Sneg zavejao Zlatiborski kraj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar