Rade Basta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je danas da po pitanju izvršenja budžeta, a time i ispunjenja ugovora koje je u 2022. i ranijih godina ministarstvo zaključilo sa domaćim i stranim privrednim društvima, postoji najviši stepen uspešnosti.

„U 2022. godini, kao godini punoj izazova i teškoća, ne samo zbog rasta cena sirovina, gotovih proizvoda i cena energenata, već i zbog poremećaja i kašnjenja u čitavim lanicima snabdevanja, Ministarstvo privrede postiglo je najviši stepen ispunjenja obaveza u okviru višegodišnjih investicionih projekata koji se odnose na zapošljavanje i otvaranje novih fabrika, odnosno proširenje delatnosti novim proizvodnim linijama“, kazao je Basta.

On je naveo da je Ministarstvo privrede 2022. godinu završilo sa 99,3 odsto izvršenja budžeta.

„To znači da je u toku ugovorene fazne realizacije investicija, od 127 privrednika čak 122 ispunilo svoje ugovorne obaveze faznog zapošljavanja i ulaganja od skoro 90 milijardi dinara u opremu, mašine i proizvodne pogone prema utvrđenoj ugovornoj dinamici“, rekao je Basta, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Srbija je dokazala da je lider u privlačenju investicija i to će ostati i u narednom periodu, ne samo zbog atraktivnosti svog investicionog ambijenta, već i zbog ukupne političke i ekonomske stabilnosti zemlje, poručio je ministar privrede.

BONUS VIDEO: Još jedan strani investitor ostavio srpske radnike na cedilu